Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Hverdagsvegetar

Potetsalat med syltet løk

-
+

Potetsalat

  • surdeigsbrød
  • poteter
  • salt
  • machésalat (eller valgfri salat)

Syltet løk

  • 1.20 dl riseddik eller hvitvinseddik
  • 1.00 ts honning
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 ts fennikelfrø eller spisskummen
  • 1.00 rødløk

Skrell og kok potetene i vann med litt salt til de er myke, cirka ti til 15 minutter. ­Avkjøl.

Skjær løken i strimler og hell kokende vann over. Legg strimlene i et glass. Bland sammen eddik, ­honning, salt, fennikelfrø og ha alt oppi glasset. La stå i 30 minutter.

Skjær potetene i biter og legg på en skive surdeigsbrød sammen med salat, majones, syltet rødløk, gressløk og dill.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk