Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Rødbetesalat med eple og quinoa

Her er tre høstsalater som kan serveres uten tilbehør
Oppskrift på rødbetesalat med eple og quinoa av Green Kitchen Stories

Oppskrift på rødbetesalat med eple og quinoa av Green Kitchen Stories

-
+

Rødbetesalat med eple og quinoa

  • 2.50 dl quinoa
  • 0.50 l vann
  • 4.00 rødbeter
  • 2.00 epler
  • 1.00 håndfull salatblader
  • 2.00 ss olivenolje
  • 2.00 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Topping

  • 1.00 håndfull miksede spirer
  • Litt geitost eller labneh (plasser yoghurt i et kaffefilter, og la stå til væsken har rent av og du kan lage små osteballer)
  • 1.00 liten håndfull mandler eller solsikkefrø, grovt hakkede

Slik gjør du

Plasser quinoa, vann og en klype salt i en kasserolle. Kok opp, skru ned temperaturen og la småkoke i 15 minutter, eller til du ser små «haler» på quinoafrøene. Plasser quinoaen i en stor bolle og avkjøl.

Skrell og rasp de rå rødbetene og eplene på raspejernets grove side. Ha salat, quinoa, rødbeter og epler i en bolle. Ha på olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og bruk hendene til å mikse alt.

Server i boller. Plasser spirer og litt geitost, labneh eller en klatt yoghurt på toppen.