Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Erter-, broccoli- og ingefærsuppe

Vegetarsuppe med noe å bite i
Oppskrift på suppe med erter, broccoli og ingefær, topping av linser og gresskarfrø

Oppskrift på suppe med erter, broccoli og ingefær, topping av linser og gresskarfrø

-
+

  • 1.00 ss oliven- eller kokosolje
  • 1.00 løk
  • 2.00 fedd hvitløk
  • 2.00 ss fersk, raspet ingefær
  • 400.00 g frosne erter 
  • 200.00 g frossen broccoli eller en liten fersk broccoli
  • 2.00 dl grønnsaksbuljong
  • 4.00 dl fet kokosmelk
  • 10.00 mintblader
  • 1.00 ts salt

Topping

  • 1.00 dl kokte svarte linser
  • 4.00 ss gresskarfrø, hakket
  • 0.50 sitron, skallet
  • 1.00 ss olivenolje

Slik gjør du

Varm olje i en stekepanne. Tilsett hakket løk, hvitløk, ingefær og stek noen minutter til alt er mykt, men ikke brunt. Tilsett buljong, erter og broccoli og la småkoke. Når grønnsakene er myke, tilsett kokosmelk og mintblader og skru av varmen. Miks suppen, tilsett ekstra vann hvis det trengs, og smak til.

Bland alle ingrediensene til toppingen i en skål.

Server med topping og litt olivenolje.

Tips: Kok en ekstra porsjon linser og oppbevar i kjøleskapet. Det tar 20 minutter og linsene kan brukes i mange retter utover uken.