Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hverdagsvegetar

Rødbetsuppe

Suppe er kjapp, sunn og billig mat. Med en topping får du også noe å bite i
Oppskrift på rødbetsuppe med pepperrotyoghurt

Oppskrift på rødbetsuppe med pepperrotyoghurt

-
+

Suppe

  • 2.00 ss olivenolje
  • 1.00 ts sennepsfrø
  • 1.00 ts karve
  • 1.00 stor løk, finhakket
  • 2.00 ss hvitløk
  • 2.00 store stilker selleri, finhakket
  • 500.00 g rå rødbeter, grovt raspet
  • 1.00 l grønnsaksbuljong
  • 2.00 laurbærblader
  • 1.00 ss eplesidereddik
  • salt og pepper

Pepperrotyoghurt

  • 4.00 ts fersk, raspet pepperrot, eller mer, etter smak
  • 1.20 dl yoghurt naturell

Slik gjør du

Varm olje i en stor stekepanne, tilsett sennepsfrø og karve og rør rundt. Tilsett løk og hvitløk og stek til alt er mykt, rør om av og til. Tilsett selleri og rødbeter, grønnsaksbuljong og laurbærblader. La småkoke 30–40 minutter. Tilsett eplesidereddik, salt og pepper og la småkoke et par minutter.

Miks yoghurt og pepperrot i en skål.

Server suppen med en klatt pepperrotyoghurt.