Kerala Jhinga Curry
- 2 ss kokosolje
- 1 ts sennepsfrø
- 8 stk karriblader
- 2 stk løk, skåret i tynne skiver
- 1 ts gurkemeiepulver (haldi)
- 2 ts koriander- og spisskummenpulver
- salt etter smak
- 1 ss ingefær-hvitløkpasta (40 prosent ingefær, 60 prosent hvitløk støtt sammen)
- 2 stk friske tomater, hakket (eller 3 ss tomatpuré)
- 200 ml kokosmelk
- 1 ts ekstra koriander- og spisskummenpulver (til slutt)
- 0.5 ts chilipulver
- 200 g tigerreker, renset og tørket
- frisk koriander til pynt
Slik gjør du
- Varm kokosoljen i en panne på middels varme. Tilsett sennepsfrø og la dem sprette i 30 sekunder. Ha i karribladene og fres dem i oljen i cirka ett minutt til aromaen frigjøres.
- Tilsett skivet løk og stek til de er gyllenbrune. Dette tar cirka 10–12 minutter.
- Rør inn gurkemeiepulver, koriander- og spisskummenpulver, og salt. Tilsett ingefær-hvitløkpasta og stek i cirka to minutter til den rå aromaen forsvinner.
- Tilsett hakkede tomater (eller tomatpuré) og kok til tomatene er myke og sausen tykner, cirka syv–ti minutter.
- Hell i kokosmelk og la det småkoke i fem–syv minutter. Juster konsistensen med vann hvis sausen blir for tykk.
- Rør inn ekstra koriander- og spisskummenpulver, chilipulver og smak til med salt. Juster kryddermengden etter ønsket styrke.
- Ha i tigerrekene og la dem småkoke i sausen i fem–syv minutter, eller til de er rosa og gjennomkokte. Pass på at de ikke blir overkokt.
- Pynt med frisk koriander og server varm med basmatiris eller ferske nanbrød.