Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Indisk hjemme

Kerala Jhinga Curry – kokoscurry med reker

Lag kokoscurry med reker hjemme

-
+

Kerala Jhinga Curry

  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts sennepsfrø
  • 8 stk karriblader
  • 2 stk løk, skåret i tynne skiver
  • 1 ts gurkemeiepulver (haldi)
  • 2 ts koriander- og spisskummenpulver
  • salt etter smak
  • 1 ss ingefær-hvitløkpasta (40 prosent ingefær, 60 prosent hvitløk støtt sammen)
  • 2 stk friske tomater, hakket (eller 3 ss tomatpuré)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ts ekstra koriander- og spisskummenpulver (til slutt)
  • 0.5 ts chilipulver
  • 200 g tigerreker, renset og tørket
  • frisk koriander til pynt

Slik gjør du

  • Varm kokosoljen i en panne på middels varme. Tilsett sennepsfrø og la dem sprette i 30 sekunder. Ha i karribladene og fres dem i oljen i cirka ett minutt til aromaen frigjøres.
  • Tilsett skivet løk og stek til de er gyllenbrune. Dette tar cirka 10–12 minutter.
  • Rør inn gurkemeiepulver, koriander- og spisskummenpulver, og salt. Tilsett ingefær-hvitløkpasta og stek i cirka to minutter til den rå aromaen forsvinner.
  • Tilsett hakkede tomater (eller tomatpuré) og kok til tomatene er myke og sausen tykner, cirka syv–ti minutter.
  • Hell i kokosmelk og la det småkoke i fem–syv minutter. Juster konsistensen med vann hvis sausen blir for tykk.
  • Rør inn ekstra koriander- og spisskummenpulver, chilipulver og smak til med salt. Juster kryddermengden etter ønsket styrke.
  • Ha i tigerrekene og la dem småkoke i sausen i fem–syv minutter, eller til de er rosa og gjennomkokte. Pass på at de ikke blir overkokt.
  • Pynt med frisk koriander og server varm med basmatiris eller ferske nanbrød.