Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Iskrem

Bringebærsorbet med lakriskake og lakrissaus

Lag isen selv
Bringebærsorbet av Kari Innerå

Bringebærsorbet av Kari Innerå

-
+

Bringebærsorbet

  • 1.00 kg bringebærpuré (frosne bær kjørt til en fin puré i blender og frøene silt av)
  • 430.00 g vann
  • 190.00 g sukker
  • 110.00 g glukosepulver eller sirup (fås på apotek)
  • 36.00 g dextrose (kan sløyfes)
  • 5.00 g sorbetstabilisator (kan sløyfes)

Lakriskake

  • 150.00 g vann
  • 65.00 g sukker
  • 150.00 g lakrissirup
  • 9.00 g natron
  • 150.00 g mel
  • 85.00 g smeltet smør

Nok til 8 personer

Slik gjør du

  • Kok opp alle ingrediensene foruten bringebærpuré. Kjøl ned laken og ha i pureen. Fryses i ismaskin.

Lakriskake

  • Varm opp sukker, lakrissirup og vann i en kjele. Bland mel og natron sammen og sikt det inn. Rør inn smeltet smør til slutt. Helles i en smurt form med bakepapir. Stekes ved 175 °C i 20 minutter. Sjekk med en pinne at kaken er ferdig; ingenting skal sitte fast på pinnen når du trekker den ut. 
  • Topping: Lakriskake, lakrispulver, lakrissaus (kjøpes i butikk eller på nett), stjerneanis, estragon