Bringebærsorbet
- 1.00 kg bringebærpuré (frosne bær kjørt til en fin puré i blender og frøene silt av)
- 430.00 g vann
- 190.00 g sukker
- 110.00 g glukosepulver eller sirup (fås på apotek)
- 36.00 g dextrose (kan sløyfes)
- 5.00 g sorbetstabilisator (kan sløyfes)
Lakriskake
- 150.00 g vann
- 65.00 g sukker
- 150.00 g lakrissirup
- 9.00 g natron
- 150.00 g mel
- 85.00 g smeltet smør
Nok til 8 personer
Slik gjør du
- Kok opp alle ingrediensene foruten bringebærpuré. Kjøl ned laken og ha i pureen. Fryses i ismaskin.
Lakriskake
- Varm opp sukker, lakrissirup og vann i en kjele. Bland mel og natron sammen og sikt det inn. Rør inn smeltet smør til slutt. Helles i en smurt form med bakepapir. Stekes ved 175 °C i 20 minutter. Sjekk med en pinne at kaken er ferdig; ingenting skal sitte fast på pinnen når du trekker den ut.
- Topping: Lakriskake, lakrispulver, lakrissaus (kjøpes i butikk eller på nett), stjerneanis, estragon