Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Iskrem

Vaniljeis med salte peanøtter og karamellsaus

Lag isen selv
Vaniljeis med salte peanøtter og karamellsaus av Kari Innerå

Vaniljeis med salte peanøtter og karamellsaus av Kari Innerå

-
+

Vaniljeis

  • 1.00 l h-melk
  • 8.00 dl fløte
  • 2.00 stk vaniljestenger
  • 300.00 g sukker
  • 18.00 stk eggeplommer

Nok til 8 personer

Slik gjør du

  • Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
  • Ha melk, fløte, vanilje og sukker i en kjele. Varm opp under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
  • Ha eggeplommene i en bolle. Når fløtemelken koker, hell den over eggene mens du visper hurtig.
  • Eggene skal tykne så konsistensen minner om vaniljesaus på cirka 73 grader. 
  • Siles og avkjøles før basen fryses i ismaskin eller fryseboks. Den kan gjerne stå og modne i kjøleskap en dag før den fryses inn. Bruker du fryseboks, bør du røre mens iskremen fryses inn, cirka en gang i halvtimen. 
  • Topping: Karamellsaus, salte peanøtter, maldonsalt, sjokoladestrøssel