Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

iskrem

Slik lager du rømmegrøtiskrem

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat

Oppskrift på rømmegrøtiskrem av kokebokforfatter Nevada Berg

-
+

Rømmegrøtiskrem

  • 300.00 g seterrømme
  • 3.00 dl kremfløte
  • 150.00 g sukker
  • kanel og sukker (til toppingen)
  • spekemat (valgfritt)

Nok til cirka 1 liter.

Slik gjør du:

  • Pisk sammen rømme, kremfløte og sukker. Sett smeten i kjøleskapet. Når den er kald, heller du den i en iskremmaskin og følger instruksjonene. Eventuelt kan du helle smeten i en plastboks og sette den i fryseren et par timer, eller over natten, til isen har stivnet.
  • Ved servering blander du kanel og sukker i en liten skål, 1 del kanel til 4 deler sukker, og drysser raust over iskremen.
  • Valgfritt: Skjær spekemat, for eksempel fenalår, i små biter og sprøstek i en panne. Legg de stekte bitene på toppen av iskremen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk