Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

iskrem

Slik lager du rømmegrøtiskrem

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat
Oppskrift på rømmegrøtiskrem av kokebokforfatter Nevada Berg

Oppskrift på rømmegrøtiskrem av kokebokforfatter Nevada Berg

-
+

Rømmegrøtiskrem

  • 300.00 g seterrømme
  • 3.00 dl kremfløte
  • 150.00 g sukker
  • kanel og sukker (til toppingen)
  • spekemat (valgfritt)

Nok til cirka 1 liter.

Slik gjør du:

  • Pisk sammen rømme, kremfløte og sukker. Sett smeten i kjøleskapet. Når den er kald, heller du den i en iskremmaskin og følger instruksjonene. Eventuelt kan du helle smeten i en plastboks og sette den i fryseren et par timer, eller over natten, til isen har stivnet.
  • Ved servering blander du kanel og sukker i en liten skål, 1 del kanel til 4 deler sukker, og drysser raust over iskremen.
  • Valgfritt: Skjær spekemat, for eksempel fenalår, i små biter og sprøstek i en panne. Legg de stekte bitene på toppen av iskremen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner