Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

iskrem

Slik lager du rømmegrøtiskrem

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat
Oppskrift på rømmegrøtiskrem av kokebokforfatter Nevada Berg

Oppskrift på rømmegrøtiskrem av kokebokforfatter Nevada Berg

-
+

Rømmegrøtiskrem

  • 300.00 g seterrømme
  • 3.00 dl kremfløte
  • 150.00 g sukker
  • kanel og sukker (til toppingen)
  • spekemat (valgfritt)

Nok til cirka 1 liter.

Slik gjør du:

  • Pisk sammen rømme, kremfløte og sukker. Sett smeten i kjøleskapet. Når den er kald, heller du den i en iskremmaskin og følger instruksjonene. Eventuelt kan du helle smeten i en plastboks og sette den i fryseren et par timer, eller over natten, til isen har stivnet.
  • Ved servering blander du kanel og sukker i en liten skål, 1 del kanel til 4 deler sukker, og drysser raust over iskremen.
  • Valgfritt: Skjær spekemat, for eksempel fenalår, i små biter og sprøstek i en panne. Legg de stekte bitene på toppen av iskremen.