Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Istid

Kanelbolleiskrem

Oppskrift på kanelbolleiskrem med jordbær, basilikum og shortbread

Oppskrift på kanelbolleiskrem med jordbær, basilikum og shortbread

-
+

Kanelbolleiskrem

  • 1.00 l H-melk
  • 8.00 dl Fløte
  • 1.00 ts Kardemomme
  • Tørre skalker/rester av søtt bakverk (boller, brioche, kanelboller, vaffel)
  • 2.00 stk Vaniljestang
  • 300.00 g Sukker
  • 18.00 stk Eggeplommer

Shortbread

  • 250.00 g Smør
  • 175.00 g Sukker
  • 300.00 g Hvetemel
  • 20.00 g Rugmel
  • 3.00 g Salt
  • 20.00 g Eggeplomme

Infusert iskrem med søte bakverk som f.eks kanelboller, brioche, vaffel toppet med jordbær, melis, basilikum og shortbreadcrumble.

Slik gjør du

  • Lunk melken til ca 50 grader og hell den over søtt bakverk som er revet i mindre biter. La det stå og trekke i minst fire timer, gjerne natten over, før du klemmer melken ut av bakverket og siler det av.
  • Husk at bakverket suger til seg væske. Bruk mer melk enn det står i oppskriften til å infusere bakverket, og mål opp en liter etter at du har presset og silt av bollerestene.
  • Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene.  Ha melk,  fløte, vanilje og sukker i en kjele. Varm opp fløtemelken under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
  • Ha eggeplommene i en en bolle og hell over melken når den koker under hurtig omvisping.
  • Eggene skal tykne så det minner om vaniljesaus i konsistens,  ca. 73 grader.  Sil og avkjøl før den fryses i ismaskin, eller i fryseboks.

Shortbread

  • Pisk smør og sukker hvitt.
  • Ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.
  • Stek kjeksen gyllen på 185 °C.
  • Avkjøl og knus/kutt til smuler før servering.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner