Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Istid

Kanelbolleiskrem

Oppskrift på kanelbolleiskrem med jordbær, basilikum og shortbread

Oppskrift på kanelbolleiskrem med jordbær, basilikum og shortbread

-
+

Kanelbolleiskrem

  • 1.00 l H-melk
  • 8.00 dl Fløte
  • 1.00 ts Kardemomme
  • Tørre skalker/rester av søtt bakverk (boller, brioche, kanelboller, vaffel)
  • 2.00 stk Vaniljestang
  • 300.00 g Sukker
  • 18.00 stk Eggeplommer

Shortbread

  • 250.00 g Smør
  • 175.00 g Sukker
  • 300.00 g Hvetemel
  • 20.00 g Rugmel
  • 3.00 g Salt
  • 20.00 g Eggeplomme

Infusert iskrem med søte bakverk som f.eks kanelboller, brioche, vaffel toppet med jordbær, melis, basilikum og shortbreadcrumble.

Slik gjør du

  • Lunk melken til ca 50 grader og hell den over søtt bakverk som er revet i mindre biter. La det stå og trekke i minst fire timer, gjerne natten over, før du klemmer melken ut av bakverket og siler det av.
  • Husk at bakverket suger til seg væske. Bruk mer melk enn det står i oppskriften til å infusere bakverket, og mål opp en liter etter at du har presset og silt av bollerestene.
  • Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut frøene.  Ha melk,  fløte, vanilje og sukker i en kjele. Varm opp fløtemelken under omrøring. Pass på så melken ikke svir seg i bunnen.
  • Ha eggeplommene i en en bolle og hell over melken når den koker under hurtig omvisping.
  • Eggene skal tykne så det minner om vaniljesaus i konsistens,  ca. 73 grader.  Sil og avkjøl før den fryses i ismaskin, eller i fryseboks.

Shortbread

  • Pisk smør og sukker hvitt.
  • Ha i mel, salt og eggeplommen til slutt. Klem deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 1 cm tykk.
  • Stek kjeksen gyllen på 185 °C.
  • Avkjøl og knus/kutt til smuler før servering.