Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Torta della Nonna

– Man får fort en del skryt for denne!

Oppskrift på Torta della Nonna

-
+

Mørdeig (Pasta frolla)

  • 500.00 g hvetemel
  • 200.00 g sukker
  • 300.00 g smør
  • 3.00 stk egg
  • revet skall av 1 sitron
  • 1.00 ss vaniljesukker, eller skrapet frø fra en bourbon- eller tahiti-vanilje

Vaniljefyll

  • 5.00 dl helmelk
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 3.00 stk egg
  • 100.00 g sukker
  • 60.00 g hvetemel
  • 1.00 stk eggeplomme til pensling
  • 40.00 g pinjenøtter, ristet
  • 1.00 ss sukker
  • melisdryss
  • ferske skogsbær eller skogsbærsaus ved siden av

Mørdeig (Pasta frolla)

  • Ha mel, sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til smøret er fint smuldret sammen med melet.
  • Tilsett eggene, sitronskallet og vaniljesukker/vaniljestang. Miks dette videre i kjøkkenmaskin til deigen samler seg.
  • Pakk mørdeigen inn i plast og sett den kjølig i en time.

Vaniljefyll

  • I mellomtiden lager du kremen som skal være i fyllet. Ha melken i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både frøene og selve vaniljestangen i melken. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen.
  • Visp sammen egg, sukker og mel. Tilsett den varme melken og rør blandingen jevn.
  • Ha alt tilbake i kjelen og varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av platen og avkjøl kremen.

Montering

  • Del deigen i to emner, den ene litt større enn den andre. Kjevle ut den største delen og kle bunn og kanter på en smurt terteform, cirka 25 centimeter i diameter.
  • Fyll terten med kremen, legg over andre delen av terten i en tynt lag, lag gjerne strimler av resten av mørdeigen og kutt i strimler med en taggete kakeskjærer. Legg strimlene i kryssmønster over kakelokket. Stek kaken ferdig på 170 grader til den er gyllenbrun, pensle med egget og dryss over ristede pinjenøtter og melis.
  • Server med friske bær ved siden av om ønskelig.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner