Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Joannes gjestebud

Crudo på hvit fisk

– Crudo er jo bare fisk med klær på

-
+

Crudo på hvit fisk

  • 300 g fast, hvit fisk, for eksempel torsk
  • 1 stk agurk
  • 50 g pinekjerner eller solsikkefrø
  • 2 stk grønne chili, jeg har brukt jalapeño
  • 1 neve fersk dill eller koriander, eller begge deler
  • 1 stk økologisk sitron, eller 2 økologisk lime
  • 3 ss god olivenolje
  • havsalt, til smak

I denne oppskriften skal du bruke frossen fisk. Kjøp den fersk og frys ned hjemme, eller kjøp en fin frossen fisk hos fiskeforhandleren din.

SLIK GJØR DU

  • Del agurken i to. Ha den ene delen i en foodprosessor eller blender sammen med én jalapeño, urten(e), en tofingerklype havsalt og saften fra en halv sitron. Kjør til du får en fin, grønn miks, og sil av. Kast pulpen. Sett den grønne væsken kaldt.
  • Tin fisken nok til at det går an å skjære i den med en skarp kniv. Skjær den frosne fisken i tynne strimler og legg utover et pent fat. Dryss over havsalt, zest fra en halv sitron, noen dråper sitronsaft og olivenolje. Sett kaldt i kjøleskapet mens du ordner garnityr.
  • Rist pinjekjernene i ren og tørr panne over medium høy varme til de er gylne. Skjær den gjenværende jalapeñoen i tynne skiver. Skjær squash i tynne skiver. Fjern skallet fra den gjenværende agurken, del den i to og skrap ut frøene. Skjær den i biter, jeg liker å variere størrelsen litt, men pass på at hver bit er liten nok til at du får dem på en gaffel.
  • Ta fiskefatet og den grønne juicen ut av kjøleskapet, og legg på agurk, squash og jalapeño. Hell den grønne juicen forsiktig over, og avslutt med pinjekjerner. Tyvsmak en liten bit og juster eventuelt med litt mer salt, olivenolje eller sitron.
  • Server med en baguette eller brød til.