Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Joannes gjestebud

Reddiksalat

– Crudo er jo bare fisk med klær på

-
+

Reddiksalat

  • 1 bunt fine reddiker
  • 2 never basilikum
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ss sitronjuice
  • en trefingerklype flaksalt
  • 2 never tynt strimlet hjertesalat eller to never rucola
  • 3 ss god olivenolje til smak

Slik tilbereder du reddiksalat

  • Vask reddikene godt. Skjær dem så i to på langs i to, og så i to igjen. Hvis du har pent bladverk, behold det på. Legg reddikene i en beholder med vann og isbiter, og la dem ligge kaldt frem til servering.
  • Ha basilikum, parmesan og salt i en egnet beholder, og gi ingrediensene noen gode skvis med neven, slik at basilikumbladene brytes litt opp. Ha i sitronjuice og olivenolje.
  • Rett før servering, sil av reddikene, tørk dem lett med et kjøkkenhåndkle, og bland dem inn i parmesanblandingen sammen med salaten. Smak til med eventuelt mer sitron, salt eller olivenolje.