Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Gaeng Daeng – rød curry

Oppskrift på rød curry av Terje Ommundsen

Oppskrift på rød curry av Terje Ommundsen

-
+

Currypaste

  • 9.00 tørkede, røde chili, uten frø og lagt i bløt
  • 4.00 korianderrøtter, skrapet og vasket
  • 2.00 galangarøtter (150 g), skrellet og kuttet i tynne skiver
  • 4.00 stilker sitrongress
  • 4.00 hvitløksfedd
  • 2.00 små sjalottløk
  • 0.50 ts korianderfrø
  • 0.25 ts spisskummen
  • litt olje til steking

Slik gjør du

Lag currypasten ved å kutte alle ingrediensene i skiver slik at fibrene kuttes over.

Rist de tørre krydderiene i en tørr varm panne, slik at aromaene kommer frem. Knus dem i en morter først, tilsett så resten av ingrediensene, og mos det hele til det blir en fin paste. Kjøkkenmaskin eller blender kan brukes i stedet for morter.

Fres currypasten i godt med olje for å få bort råsmaker og få frem andre aromaer. Dette gjøres også for at currypasten skal holde seg lengre og ikke begynne å gjære.

Legges på glass og avkjøles. Kan oppbevares i kjøleskap opp mot en uke.

Currypasten passer til en typisk thai-gryte, der curryen kokes opp med kokos og til­settes grønnsaker, kjøtt/fisk og fiskesaus samt kaffirlimeblader og thaibasilikum.

Se video: Terje Ommundsen lager currypaste

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner