Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Klementin- og rødløksalat med granateple

Oppskrift på klementin og rødløksalat med granateple

-
+

Klementin og rødløksalat med granateple

  • 6.00 stk klementiner
  • 1.00 stk liten rødløk
  • 4.00 ss granateplekjerner
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts flytende honning
  • 2.00 ss god og mild olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 50.00 g ruccolasalat
  • friske urter som basilikum, kjørvel, brønnkarse og mynte til pynt

Slik gjør du:

  • Skrell eller skjær av skallet på klementinene og skjær klementinene i tynne skiver.
  • Finsnitt rødløken.
  • Visp sammen sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og litt kvernet pepper.
  • Bland sammen ruccolasalat og friske urter. Fordel det utover et fat og legg på klementinskivene.
  • Dryss over rødløk og granateplekjerner og drypp til slutt over dressingen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk