Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Klementin- og rødløksalat med granateple

Oppskrift på klementin og rødløksalat med granateple

Oppskrift på klementin og rødløksalat med granateple

-
+

Klementin og rødløksalat med granateple

  • 6.00 stk klementiner
  • 1.00 stk liten rødløk
  • 4.00 ss granateplekjerner
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts flytende honning
  • 2.00 ss god og mild olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 50.00 g ruccolasalat
  • friske urter som basilikum, kjørvel, brønnkarse og mynte til pynt

Slik gjør du:

  • Skrell eller skjær av skallet på klementinene og skjær klementinene i tynne skiver.
  • Finsnitt rødløken.
  • Visp sammen sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og litt kvernet pepper.
  • Bland sammen ruccolasalat og friske urter. Fordel det utover et fat og legg på klementinskivene.
  • Dryss over rødløk og granateplekjerner og drypp til slutt over dressingen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner