Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Jul

Limoncello

Oppskrift på limoncello av Jesper Høst

-
+

Limoncello

  • 1.00 fl. vodka eller grappa, fortrinnsvis over 50 prosent
  • skallet av 20 sitroner
  • sukkerlake til smak

Negroni Sbagliato-sett

  • 1.00 del Campari
  • 1.00 del Martini Rosso eller annen søt vermouth
  • 1.00 fl. prosecco eller champagne

Slik gjør du

Bruk økologiske sitroner som vaskes godt før de skrelles tynt (uten det hvite). Er ikke økologiske å oppdrive, kan eventuelt voks og sprøyting fjernes ved å dyppe ­sitronene raskt i kokende vann.
 

Metode 1 (langsom):

La sitronskallet ligge på vodka eller grappa i fem til seks uker, sil av og bland inn/smak til med sukkerlake kokt av to deler sukker til en del vann. Limoncello skal være søtt, men fremdeles ha en distinkt friskhet fra sitronene.
 

Metode 2 (rask):

Kok sirup på sitronskall: Ha sitronskall sammen med 1,5 l vann i en kjele og kok inn til 2 dl. Skru ned varmen så det ikke koker, og tilsett 4 dl sukker. Når sukkeret har løst seg opp, tilsett ønsket mengde sirup til en flaske vodka.

Drikkes best rett ute av fryseren eller på is.
 

Negroni Sbagliato-sett

Bland Campari og vermouth på forhånd og oppbevar på en pen flaske. Dandér og presenter sammen med en flaske boblevin og en instruks om å blande på is i for­holdet 1:1.

Se video: Jesper Høst lager limoncello

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk