Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Multekrem med vanilje og krokan

Oppskrift på multekrem med vanilje og krokan

Oppskrift på multekrem med vanilje og krokan

-
+

Multekrem med vanilje og krokan

  • 300.00 g multer
  • 4.00 dl fløte
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 120.00 g finkornet sukker
  • multelikør (kan sløyfes)

Krokan

  • 2.00 dl sukker
  • 1.00 dl grovhakkede mandler, hasselnøtter eller pistasj

Slik gjør du:

Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Pass på varmen, karamellen skal bli gyllen, ikke mørkebrun.

Skru av varmen, tilsett nøttene og rør godt rundt.

Hell krokanen ut på et stekebrett med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. Hakk opp krokanen med en brødkniv.

Smak multene til med ca 100 g sukker. Rør det forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen pene bær til pynt.

Kjør litt av multene (ca 50 g) med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen. Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene. Smak gjerne sausen til med litt multelikør hvis du har det.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 ss sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker.

Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem. Ikke pisk kremen for hardt, når du kan lage myke topper med vispen er kremen klar.

Tilsett de sukrede multene og hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem. Multekremen er best nylaget, men kan fint stå en liten stund i kjøleskapet. Pynt med pene bær, litt ekstra krokan og multesaus ved servering. Skulle du være så heldig å ha litt bladgull liggende i skuffen er det fint å pynte med det også.

Tips

Multekremen kan selvsagt lages uten krokan. Krumkaker er et naturlig følge og har du noen knuste krumkaker kan de drysses over kremen rett før servering.