Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Jul

Sopp, spinat og nøttestek

Oppskrift på sopp, spinat og nøttestek av Green Kitchen Stories

Oppskrift på sopp, spinat og nøttestek av Green Kitchen Stories

-
+

Sopp, spinat og nøttestek

  • 1.50 dl råris, for eksempel rød
  • 3.00 dl vann
  • en klype havsalt
  • 2.00 ss kaldpresset smør, kokos- eller olivenolje
  • 1.00 stor løk
  • 2.00 fedd hvitløk
  • 300.00 g sopp
  • 1.00 stilk rosmarin
  • 2.00 stilker timian
  • 200.00 g spinat, frisk eller fryst
  • 4.00 egg
  • 1.00 dl melk eller plantemelk
  • havsalt og pepper
  • 0.25 ts muskat
  • 100.00 g hasselnøtter, eller solsikkefrø hvis du er allergisk, hele eller grovhakkede

Julestek med smak av sopp, spinat og hasselnøtter er en perfekt vegetarhovedrett. Nøttene kan godt være hele, men det er lettere å dele steken om de hakkes.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Hell risen i en sil og skyll den godt, så i en kasserolle med vann og salt. Kok opp, og la småkoke til den er ferdig.

Rens soppen og skjær den i skiver. Varm olje i en stekepanne, legg i løk og hvitløk og stek til alt er gyldent. Legg i sopp, rosmarin, timian, salt og pepper og stek to til tre minutter til soppen er brun, før du snur den. Stek noen minutter til og legg til spinaten som stekes til den er myk. Hell over i en bolle. Bruk en annen bolle til å piske egg med melk, muskat, salt og pepper. Bland sammen med hasselnøttene, den kokte risen og sopp- og spinatblandingen. Smør en brødform eller bruk et bakepapir på innsiden av formen. Fyll formen med blandingen, sett den i ovnen og stek i 45 minutter. Avkjøl slik at steken setter seg, snu formen og ta ut steken forsiktig. Bruk en skarp kniv når du skjærer den opp, gjerne én til to centimeter tykke skiver.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen