Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julebakst

Sitron- og ingefæris med kjekssmuler

Oppskrift på hjemmelaget is med sitron og ingefær

Oppskrift på hjemmelaget is med sitron og ingefær

-
+

Iskrem med sitron, ingefær og smuler av engelsk kjeks

  • 5.00 dl Helmelk
  • 125.00 g Sukker
  • 6.00 stk Eggeplommer
  • 1.00 stk 5 cm bit ingefær
  • 1.00 stk Sitron
  • 1.50 dl Kremfløte
  • 1.00 dl Smuler av engelsk kjeks

Magen blir mett før øynene, og ofte blir både vertskap og julegjester lei småkaker lenge før kakeboksene er tomme. Denne oppskriften gir kakene nytt liv ved å lage iskrem med samme smak som kakene, og blande smuler inn i isen for en interessant konsistens.

Riv skallet av sitronen med zesterjern eller skrell det forsiktig av med en rotskreller. Pass på at det bare er det tynne gule skallet som kommer med.

Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver.

Legg sitronskall og ingefærskivene i helmelken og kok den forsiktig opp. Ta den av varmen og la den stå i 20 minutter for å trekke ut mest mulig aroma.

Visp sammen eggeplommene og sukkeret i en romslig bolle. Det trenger ikke bli eggedosis - jo mer skum og luft denne blandingen inneholder, jo vanskeligere blir det å følge med på konsistensen når den varmes opp.

Sil melken over i denne blandingen mens du rører.

Ha alt i en tykkbunnet kjele på nokså lav varme.

Rør kontinuerlig i ca. 10 minutter til blandingen tykner og får samme konsistens som vaniljesaus. Den skal "bli igjen" på baksiden av skjeen om du dypper en skje nedi og løfter den ut. Blandingen må ikke bli så varm at egget koagulerer og sausen skiller seg.

Kjøl blandingen helt ned, gjerne over natten.

Pisk kremfløten så den er tykk og luftig, men ikke helt stiv, og bland den inn i eggekremen.

Helt alt over i en iskremmaskin og kjør til konsistensen er fin.

Smuldre kakene mellom fingrene eller hakk dem med en kniv og rør disse inn i isen.

Legg iskremen i fryseren til du skal spise den. Om den har stått lenge, la isen stå på benken i 15 minutter før servering.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner