Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julemat

Lammekarré

Oppskrift på lammekarré

Oppskrift på lammekarré

-
+

Lammekarré

  • 800.00 g lammesadel, gjerne økologisk spælsau eller villsau
  • salt og pepper
  • nøytral olje

Hvitløkspotet

  • 400.00 g potet, helst økologisk
  • 1.00 l vann
  • 0.50 dl salt
  • 3.00 fedd hvitløk
  • estragon
  • 2.00 ss smør

Rotgrønnsaker

  • 200.00 g gulrot
  • 200.00 g persillerot
  • 100.00 g småløk

Saus

  • 6.00 dl demiglace (nedkokt kraft)
  • 1.00 dl rødvin
  • 0.50 løk
  • litt nøytral olje
  • ben fra lammesadelen
  • salt og pepper

Slik gjør du

Be slakteren/kjøttdisken skjære av det store benet nederst på sadelen, men ta det med hjem (til sausen).

Brun kjøttet i en varm stekepanne raskt med salt og pepper. Etterstek i ovn på 120 grader i circa 20 minutter. Kjøttet skal kjennes litt «sprettent» når du klemmer på det med en finger. Steketermometeret skal vise 65 grader. Hvil kjøttet i fem minutter før det skjæres.

 

Hvitløkspotet

Vask potetene. Kok opp vann med revet hvitløk og salt. Kok til potetene er møre, med skall. Vend så potetene i smør og hakket estragon.

 

Rotgrønnsaker

Vask grønnsakene godt. Del persilleroten og gulroten i to på langs. Løk skrelles og deles i fire båter. Bakes i ovn på 160 grader i ti minutter med salt, pepper, litt nøytral olje og klem over litt sitron til de er møre, men fortsatt crispy.

 

Saus

Varm opp en kasserolle med litt olje. Fres løken og ha i ben. Brun godt, men ikke brenn det. Tilsett rødvin og kok ned til halvparten. Tilsett demiglacen og kok den inn. Smak til med salt og pepper og eventuelt smør. Skjær kjøttet mellom ribbene. Server med grønnsaker og saus.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen