Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julemat

Lammekoteletter med jordskokkpuré

Oppskrift på lammekoteletter med jordskokkpuré

Oppskrift på lammekoteletter med jordskokkpuré

-
+

Lammekoteletter med jordskokkpuré

  • 800.00 g lammekoteletter
  • 100.00 g smør
  • salt og pepper

Jordskokkpuré

  • 200.00 g jordskokk
  • 3.00 dl H-melk
  • sitron
  • 2.00 ss smør
  • salt og pepper

Syltet rødbet

  • 8.00 små rødbeter
  • 1.00 dl eddik
  • 2.00 dl sukker
  • 3.00 dl vann
  • karve

Persilleolje

  • 2.00 dl persille
  • 0.50 dl rapsolje
  • 1.00 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Stek lammekotelettene til slutt, når alt er klart.

Slik gjør du

Salt og pepre kotelettene. Brun i smør i varm stekepanne (begge sider). Senk varmen så smøret ikke blir brent, stek så kotelettene ferdig, cirka tre min på hver side.

Kraften fra kotelettene og smøret som er i stekepannen brukes som sjysaus. Hell over kotelettene med skje.

 

Jordskokkpuré

Skrell og skjær jordskokkene i terninger/skiver. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke oksiderer (blir grå). Smelt smør på middels varme og fres jordskokker til det er blankt. Hell på melk og la småkoke til det er mørt, cirka 20 minutter. Sil av melken. Mos med stavmikser/food processor og spe med jordksokkmelken til det blir en fin puré. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft.

 

Syltet rødbet (laget i god tid på forhånd)

Rødbetene vaskes og kokes møre i eddik, sukker vann. Skjær i skiver og legg rødbetene i en krukke, dryss karve mellom skivene. Det er viktig at man ikke skjærer i rødbetene før de kokes, da mister de fargen under kokingen.

 

Persilleolje

Bland persille, olje og revet hvitløk til en glatt, grønn olje i en foodprocessor. Smak til med salt og sort pepper.

Server lammekotelettene og grønnsakene med litt god salat som batavia og eikeblad, og drypp over persilleolje.

 

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen