Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Julemat

Rå blåskjell med vinaigrette

Oppskrift på rå blåskjell med vinaigrette

-
+

Rå blåskjell med vinaigrette

  • Rå blåskjell

Krem

  • 0.50 dl hvitvinseddik
  • 0.50 dl hvitvin
  • 0.50 finhakket sjalottløk
  • Litt kvernet sort pepper
  • 1.00 ts limesaft
  • 2.00 ts sukker

Chilichampagne

  • 1.00 ts veldig finhakket rød chili
  • 1.00 dl champagne
  • 1.00 ts epleeddik
  • 0.50 finhakket sjalottløk
  • 0.50 ts sukker
  • 1.00 ts finhakket bladpersille

Slik gjør du

Blåskjellene åpnes forsiktig ved å føre en liten spiss kniv langs kanten.

 

Krem

Visp alt sammen. La stå en halv time.

 

Chilichampagne

Bland epleeddik, chili og løk, og la det stå én time før du blander inn champagnen.

Server straks sausene til de nyåpnede, rå blåskjellene.

 

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk