Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Julemat

Rotgrønnsaker

Prøv Jo Bøe Klakegg sin rotmos til pinnekjøtt og smalahove

Prøv Jo Bøe Klakegg sin rotmos til pinnekjøtt og smalahove

-
+

Potetchips

  • sprø potetskiver
  • 4.00 mandelpoteter
  • 0.50 l vann
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 2.00 ss fint salt
  • 2.00 l solsikkeolje

Kålrabistappe

  • 1.00 stor kålrabi
  • 1.00 liten gulrot
  • 100.00 g usaltet smør
  • melk
  • salt

Syltet kålrabi

  • 200.00 g epleeddik
  • 0.50 l vann
  • 15.00 enebær

Potetchips

Kutt potetene i tynne skiver. Bland salt, eddik og vann til saltet er oppløst. Legg potetskivene i vannblandingen i 15 minutter. Tørk dem godt. Varm oljen til 180 grader og ha i potetene. Friteres til de har gylden farge og det slutter å boble.

Kålrabistappe

Kok kålrabi og gulrot møre. Hell av vannet og ha tilbake i kjelen. Damp ut det siste vannet.

Tilsett smør og knus det inn i grønnsakene. Tilsett melk til en fin konsistens. Smak til med salt.

Syltet kålrabi

Knus einebærene og bland med vann og eddik. Kutt kålrabien i tynne skiver. Kok skivene i lett saltet vann i omtrent ett til to minutter til de er møre. (Kommer an på tykkelsen.)

Legg skivene direkte i eddik- og enebærblandingen. La det ligge et døgn før servering.

Server rotgrønnsakene og potetchipsen sammen med biter av kokt nepe til pinnekjøtt eller kjøtt fra kokt smalahove – kjake og tunge. Kjøttet kan gjerne brunes i panne før servering og vendes i en lammesaus.

Et dryss av sprøstekte baconterninger eller lammefett på toppen er perfekt.