Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Julemat

Rotgrønnsaker

Prøv Jo Bøe Klakegg sin rotmos til pinnekjøtt og smalahove

-
+

Potetchips

  • sprø potetskiver
  • 4.00 mandelpoteter
  • 0.50 l vann
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 2.00 ss fint salt
  • 2.00 l solsikkeolje

Kålrabistappe

  • 1.00 stor kålrabi
  • 1.00 liten gulrot
  • 100.00 g usaltet smør
  • melk
  • salt

Syltet kålrabi

  • 200.00 g epleeddik
  • 0.50 l vann
  • 15.00 enebær

Potetchips

Kutt potetene i tynne skiver. Bland salt, eddik og vann til saltet er oppløst. Legg potetskivene i vannblandingen i 15 minutter. Tørk dem godt. Varm oljen til 180 grader og ha i potetene. Friteres til de har gylden farge og det slutter å boble.

Kålrabistappe

Kok kålrabi og gulrot møre. Hell av vannet og ha tilbake i kjelen. Damp ut det siste vannet.

Tilsett smør og knus det inn i grønnsakene. Tilsett melk til en fin konsistens. Smak til med salt.

Syltet kålrabi

Knus einebærene og bland med vann og eddik. Kutt kålrabien i tynne skiver. Kok skivene i lett saltet vann i omtrent ett til to minutter til de er møre. (Kommer an på tykkelsen.)

Legg skivene direkte i eddik- og enebærblandingen. La det ligge et døgn før servering.

Server rotgrønnsakene og potetchipsen sammen med biter av kokt nepe til pinnekjøtt eller kjøtt fra kokt smalahove – kjake og tunge. Kjøttet kan gjerne brunes i panne før servering og vendes i en lammesaus.

Et dryss av sprøstekte baconterninger eller lammefett på toppen er perfekt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner