Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kakao med bourbon og appelsin

Gode oppskrifter til påskebålet
Kakao med bourbon og appelsin

Kakao med bourbon og appelsin

-
+

Kakao med bourbon og appelsin

  • 1.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 klype salt
  • 2 ss sukker
  • 0.5 appelsin (bare skallet)
  • 3 klyper kajenne
  • 8 cl bourbon whiskey
  • 0.5 dl vispet krem
  • 8 stk store isbiter (hvis kakaoen skal drikkes kald)

Slik gjør du:

Varm fløte, melk, appelsinskall og sjokolade til cirka 60 grader. Rør til sjokoladen er oppløst. Plukk ut og kast appelsinskallet.

Drikkes kakaoen varm, blander du bare inn bourbon. Drikkes den kald, avkjøler du den før du har i bourbon og isbiter.

Ha i vispet krem og dryss litt finrevet appelsinskall og kajenne over.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner