Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kakao med bourbon og appelsin

Gode oppskrifter til påskebålet

Kakao med bourbon og appelsin

-
+

Kakao med bourbon og appelsin

  • 1.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 klype salt
  • 2 ss sukker
  • 0.5 appelsin (bare skallet)
  • 3 klyper kajenne
  • 8 cl bourbon whiskey
  • 0.5 dl vispet krem
  • 8 stk store isbiter (hvis kakaoen skal drikkes kald)

Slik gjør du:

Varm fløte, melk, appelsinskall og sjokolade til cirka 60 grader. Rør til sjokoladen er oppløst. Plukk ut og kast appelsinskallet.

Drikkes kakaoen varm, blander du bare inn bourbon. Drikkes den kald, avkjøler du den før du har i bourbon og isbiter.

Ha i vispet krem og dryss litt finrevet appelsinskall og kajenne over.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk