Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kaker

Natronkaker

– En skal være litt raus med smøret. Det skal ikke være knapt

Lær å lage natronkaker av Kari Støfringsdal fra Jølster

-
+

Slik lager du natronkaker

  • 1.00 egg
  • 0.50 kopp sukker
  • 1.00 l surmelk
  • 2.00 ts natron
  • 2.00 ts hjortesalt
  • 750.00 g hvetemel

Nok til ca 35 stykker.

Slik gjør du:

  • Visp sammen egg og sukker og ha i surmelk. Bland natron og hjortesalt og pisk det inn i egg- og melkeblandingen. Ha i alt melet og bland forsiktig med tresleiv. Deigen må ikke bli seig.
  • Ha mel på et stort fat og legg én skje om gangen med deig i melet, så mange som det er plass til på fatet. Ta mel rundt hele deigklumpen før du tar den i hånden og vender den noen ganger.
  • Legg kakene på takke eller tørr stekepanne, klapp de litt utover så de ikke blir for tykke. Stek ved middels varme. Kan godt fryses.
  • Server med smør, brunost eller sukker.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk