Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kaker

Snikkerskake

Lær å lage Oslo Raws bestselgende snikkerskake

Oppskrift på Oslo Raw sin bestselgende Snikkerskake

-
+

Kakebunn

  • 2.00 dl ristede peanøtter
  • 2.00 dl kokosmasse
  • 5.00 ss kakaopulver
  • 1.50 ts salt
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 3.00 ss kokosblomstsukker
  • 15.00 små dadler uten steiner
  • 1.00 dl bokhvete
  • 1.00 dl grovhakkede peanøtter, til pynt

  • 1.00 dl kakaonibs,
 til pynt

Snikkerskrem

  • 3.00 dl peanøttsmør
  • 2.00 ss lønnesirup
  • 1.50 ts salt
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 4.00 friske små dadler uten steiner

  • 2.00 ss kokosblomstsukker

  • 2.00 dl peanøtter

Sjokoladekrem

  • 1.00 dl smeltet kokosolje
  • 3.00 dl kokoskrem
  • 5.00 små dadler uten steiner

  • 5.00 ss kakaopulver

  • 2.00 ss lønnesirup
  • 1.50 ts vaniljepulver
  • 1.50 ts salt

Nok til 16 persjoner

Slik gjør du

  • Lag først kakebunnen. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov deig. Dekk en springform som måler 23 cm med bakepapir, og klem den klissete deigen ut i formen. Fukt fingrene lett med vann, så blir det enklere.

  • Lag snikkerskremen. Ha peanøttsmøret over i kjøkkenmaskinen. Om du ikke har ferdigsmør, kjør 5 dl peanøtter til smør i kjøkkenmaskinen. Tilsett resten av ingrediensene og kjør noen få sekunder til alt er godt blandet. Kremen har lett for å skille seg hvis du kjører maskinen for lenge, så pass på. Fordel kremen over kakebunnen, og sett kaken til side.
  • Ha alle ingrediensene i sjokoladekremen i en kjøkkenmaskin og kjør til konsistensen er jevn og fløyelsmyk. Fordel sjokoladekremen over snikkerskremen og dryss hakkede peanøtter og kakaonibs på toppen. Press pynten lett ned i sjokoladekremen med en kakespade slik at den fester seg. Frys kaken i et par timer før servering.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk