Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kålsuppe med tyttebær og timian

– Det er bare å sette strykejernet oppå brødskiven, så snur du skiven etterhvert

Slik lager du kålsuppe med tyttebær og timian

-
+

Kålsuppe med tyttebær og timian

  • 2 stk spisskål
  • 1 potte fersk timian
  • 2 dl nøytral olje
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 5 dl vann
  • 100 g smør
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 ss finhakket einebær
  • 10 g sukker
  • 50 g tyttebær
  • salt og pepper
  • smør og olje til steking

Slik gjør du:

  • Kjør timian og 2 dl nøytral olje glatt i en blender, eller bruk en stavmikser. Sil oljen i et klede – eller i et kaffefilter – og sett til side.
  • Vask kålen og skjær hver kål i fire båter. Finhakk sjalottløk. Stek kålen til den nesten er brent i en kjele med olje og smør. Ta to av kålbåtene ut av kjelen, og spar dem til senere.
  • Tilsett finhakket sjalottløk i kjelen sammen med de gjenværende kålbåtene. Hell på hvitvin og la det koke til halvparten av væsken har fordampet. Tilsett 5 dl vann og to laurbærblader. La dette koke på lav temperatur i 45 minutter.
  • Fjern laurbærbladene og kjør suppen glatt i en blender. Sil suppen over i en ny kjele. Bland inn 50 g smør i terninger. Smak til med salt og pepper.
  • Lag rug-crumble ved å smuldre opp rugbrødet og steke det i smør og olje. Avkjøles på tørkepapir, og hakkes fint med kniv.
  • Finhakk ferske eller tørkede einebær. Rør sammen sukker og tyttebær.
  • Skjær bort roten på de to kålskivene du har spart på, og spre kålen på en stekeplate med bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader, i cirka fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Anrett suppen i skåler. Fordel stekte kålskiver, tyttebær, rug-crumble og einebær i skålene. Drypp timian-olje over.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk