Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Pinnekjøtt

Pulled pinnekjøtt med nanbrød

Oppskrift på pulled pinnekjøtt med nanbrød

-
+

Pulled pinnekjøtt

  • 5 ss lønnesirup
  • 400 g plukket pinnekjøtt
  • 5 centimeter agurk
  • 1 dl yoghurt
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk gulrot
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • 2 klyper salt
  • 1 ss ristet sesamfrø
  • 0.25 stk chili
  • 4 stk blader crispy salat
  • 10 stilker fersk koriander

Nanbrød

  • 0.25 g fersk gjær (eller 1 pakke tørr)
  • 0.5 dl melk
  • 225 g mel
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts nigellafrø (kan sløyfes)
  • 3 ss smeltet smør til pensling
  • 1 dl yoghurt

Slik gjør du

  • Pinnekjøttet plukkes i småbiter i romtemperert tilstand. Fjern alt av bein og brusk.
  • Hell lønnesirupen over kjøttet og vend kjøttet litt rundt. Legg det i en ildfast form og sett brettet litt over midten i ovnen med grillfunksjon på full guffe. La kjøttet få en tydelig karamellisert skorpe før man snur litt på kjøttet og gjentar prosessen. Kjøttet skal være litt sprøtt, søtt og varmt når man legger det på nanbrødet.

Hvitløksyoghurt

  • Bland yoghurt, salt, hakket agurk og et presset hvitløksfedd.

Topping

  • Snitt løken i tynne ringer og skyll 30 sekunder i kaldt vann.
  • Sil av vannet og press over limesaft og dryss på saltet. Riv opp gulroten i strimler og bland den også i løken. La dette stå i fem minutter å trekke før bruk.
  • Salaten skylles og koriander rives grovt.

Anretning

  • Legg nystekte nanbrød på en serviett, legg på salat, varmt pinnekjøtt og dryss over mexicoløk og sesamfrø. Bruk litt finsnittet chili også hvis du liker det litt hot.
  • Sprinkel over hvitløksyoghurten og brett sammen hele stasen.

Slik gjør du:

  • Lun melken, rør ut gjær og bland deretter inn yoghurt, salt, sukker, nigellafrø (kan sløyfes) egg og et presset hvitløksfedd.
  • Kjør inn melet i fem minutter og hev deigen i bollen på benken i cirka én time. Del deigen i 100 grams biter, rull de til baller og klem dem litt flate. La de ligge tildekket i 20 minutter og dra de litt ut med hendene til de er cirka én cm tykke. Legg de på en varm bakeplate/pizzastein (eller bruk pizzaklokke) og stek de til brødene har fått en fin farge. Snu dem og la dem få fin farge på den andre siden også. Hele steke prosessen tar fem-syv minutter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk