Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Klissete, stekte nudler med grønnsaker

Nudler er enklere å lage enn pasta
Slik lager du klissete, stekte nudler med grønnsaker

Slik lager du klissete, stekte nudler med grønnsaker

-
+

Klissete, stekte nudler med grønnsaker

  • 1 porsjon udon-nudler
  • 100 g meierismør
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk brokkoli
  • kryddersoya
  • 3 ss ristede sesamfrø
  • 1 potte koriander

Stekte nudler er kanskje den enkleste wok-varianten av dem alle: Her får du nudlene oppi den samme gryten, og det er bare å supplere med grønnsaker, saus og eventuelt kjøtt eller fisk. De tykke og saftige udon-nudlene egner seg ekstra godt i en rett som dette. Her har jeg tilberedt dem med grønnsaker og en utrolig deilig og fyldig saus av soya, krydder og brunet smør. Du kan selvfølgelig bruke samme fremgangsmåte med nudler fra butikken, selv om det ikke blir fullt så himmelsk.

Slik gjør du:

  • Finhakk koriander og rødløk. Kutt brokkoli i fine buketter.
  • Brun smøret på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter. Smøret er ferdig brunet når det blir gyllenbrunt og begynner å bruse. Ta det av varmen da, så det ikke svir seg.
  • Ha rødløk, brokkoli og nudler i pannen med det brunede smøret. Vend alt raskt sammen, skru deretter temperaturen opp på maks. Ha i kryddersoya, kok alt raskt opp, ha over i en serveringsbolle. Topp nudlene med finhakket koriander og ristede sesamfrø før servering.
  • Tips:
  • Dette er bare en grunnoppskrift, som du kan fylle ut som du vil. Tilsett det du vil av grønnsaker, for eksempel sopp, strimlet gulrot, paprika eller strimlet kål av forskjellig slag. Du kan selvfølgelig også bruke strimler av kjøtt eller fugl, litt terninger av fisk eller noen reker om du er sugen på noe mer enn vegetarisk.
  • Tips:
  • Hvis du vil gjøre det enda enklere, kan du bare bytte ut det brunede smøret med en god slump solsikkeolje. Det kan kanskje høres rart ut, men selv om oljen er nøytral i smaken, vil den gjøre retten fyldigere og rundere i uttrykket. Ekstra olje i sausen er ofte et godt tips hvis woken ikke sitter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner