Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Arancini

-
+

Arancini

  • dagsgammel risotto eller risi e bisi
  • hvetemel
  • egg
  • strøkavring/griljermel
  • nøytral olje

Slik gjør du

  • Rull små riskuler, cirka fem centimeter i diameter. Du kan eventuelt også fylle riskulene med rester av ragu eller en bit ost og pakke risen rundt.
  • Varm forsiktig opp nok olje til å dekke en kule, til 190 grader. Bruk et termometer.
  • Gjør klar tre skåler med henholdsvis hvetemel, vispet egg og strøkavring.
  • Rull kulene i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
  • Friter 3–4 riskuler om gangen, til de er dypt gylne.
  • Løft ut med en hullskje og la de renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Oppskrifter fra «Two Kitchens: 120 Family Recipes from Sicily and Rome» (Rachel Roddy, Headline Home)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner