Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Arancini

-
+

Arancini

  • dagsgammel risotto eller risi e bisi
  • hvetemel
  • egg
  • strøkavring/griljermel
  • nøytral olje

Slik gjør du

  • Rull små riskuler, cirka fem centimeter i diameter. Du kan eventuelt også fylle riskulene med rester av ragu eller en bit ost og pakke risen rundt.
  • Varm forsiktig opp nok olje til å dekke en kule, til 190 grader. Bruk et termometer.
  • Gjør klar tre skåler med henholdsvis hvetemel, vispet egg og strøkavring.
  • Rull kulene i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
  • Friter 3–4 riskuler om gangen, til de er dypt gylne.
  • Løft ut med en hullskje og la de renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Oppskrifter fra «Two Kitchens: 120 Family Recipes from Sicily and Rome» (Rachel Roddy, Headline Home)