Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Risi e bisi

The Guardian-spaltistens beste risretter fra Italia

-
+

Risi e bisi

  • 1 kg ferske erter i belg eller 300 g frosne erter
  • 1.5 l kraft av kylling eller grønnsaker (eller kraft kokt på ertebelgen, se oppskrift)
  • 1 stk liten løk eller 2 vårløk, finhakket
  • 50 g pancetta eller urøkt bacon (valgfritt), i små terninger
  • 30 g smør
  • 2 ss olivenolje
  • 250 g risottoris, gjerne arborio eller carnaroli
  • 50 g revet parmesan
  • finhakket bredbladet persille (valgfritt)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Dra ertene ut av belgen om du bruker ferske. Du kan også koke kraft på belgen ved å ha den i en stor gryte med 1,7 l kaldt vann og koke opp. Reduser varmen til det småkoker. Etter 20 minutter siler du bort belgen. Smak til med salt.
  • Varm opp smør og olje i en dyp stekepanne eller gryte. Tilsett løk og pancetta, stek på lav varme til løken er myk. Strø over en klype salt om du ikke bruker pancetta.
  • Ha i ertene og hell over nok kraft til at det dekker dem. La småkoke i et par minutter.
  • Tilsett ris, rør rundt og ha i kraften, men spar en kopp. Krydre med salt og pepper. La putre på medium-lav varme.
  • Husk å røre i gryten av og til.
  • Risen er mør og kremet etter cirka 16 minutter, men smak deg frem. Konsistensen skal være mer tyntflytende enn en risotto, tilsett mer kraft eller varmt vann om nødvendig.
  • Avslutt med revet parmesan og eventuelt persille.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner