Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Soupe au pistou

Denne er perfekt som sololunsj

-
+

Suppe

  • olivenolje
  • 1 stk løk, ternet (gjerne hvit kepaløk eller ny løk, da denne er søtere enn gul løk)
  • 1 håndfull aspargesbønner (1 cm lange biter)
  • 1 håndfull grønne erter (uten belg)
  • 2 stk gulrøtter, ternet fint
  • 2 stk selleristenger, ternet fint
  • 1 stk squash (1 cm store terninger)
  • 5 poteter, gjerne nypotet (1 cm store terninger)
  • vann
  • salt

Pistou

  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  • Varm olivenolje i en tykkbunnet gryte og tilsett løken. Senk varmen og la den forsiktig mykne, i 5-7 minutter. Tilsett gulrøtter, selleri, squash og poteter. Surr i ytterligere fem minutter og dekk med vann. Salt vannet godt og la det småkoke i 15 minutter.
  • I mellomtiden lager du pistou ved å mortle eller finhakke sammen hvitløksfedd med basilikum, til en jevn masse. Spe ut denne med olivenolje og tilsett parmesan.
  • Tilsett bønnene og ertene til gryten. La det småkoke til disse føles klare, et par minutter pleier å holde. Smak til med salt.
  • Server suppen med en stor klype pistou. Denne smelter inn i suppen og gjør den fortreffelig knallgrønn.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner