1stkløk, ternet (gjerne hvit kepaløk eller ny løk, da denne er søtere enn gul løk)
1håndfull aspargesbønner (1 cm lange biter)
1håndfull grønne erter (uten belg)
2stkgulrøtter, ternet fint
2stkselleristenger, ternet fint
1stksquash (1 cm store terninger)
5poteter, gjerne nypotet (1 cm store terninger)
vann
salt
Pistou
3stkhvitløksfedd
1håndfull basilikumblader
2ssolivenolje
2ssrevet parmesan
Slik gjør du
Varm olivenolje i en tykkbunnet gryte og tilsett løken. Senk varmen og la den forsiktig mykne, i 5-7 minutter. Tilsett gulrøtter, selleri, squash og poteter. Surr i ytterligere fem minutter og dekk med vann. Salt vannet godt og la det småkoke i 15 minutter.
I mellomtiden lager du pistou ved å mortle eller finhakke sammen hvitløksfedd med basilikum, til en jevn masse. Spe ut denne med olivenolje og tilsett parmesan.
Tilsett bønnene og ertene til gryten. La det småkoke til disse føles klare, et par minutter pleier å holde. Smak til med salt.
Server suppen med en stor klype pistou. Denne smelter inn i suppen og gjør den fortreffelig knallgrønn.