Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Soupe au pistou

Denne er perfekt som sololunsj

-
+

Suppe

  • olivenolje
  • 1 stk løk, ternet (gjerne hvit kepaløk eller ny løk, da denne er søtere enn gul løk)
  • 1 håndfull aspargesbønner (1 cm lange biter)
  • 1 håndfull grønne erter (uten belg)
  • 2 stk gulrøtter, ternet fint
  • 2 stk selleristenger, ternet fint
  • 1 stk squash (1 cm store terninger)
  • 5 poteter, gjerne nypotet (1 cm store terninger)
  • vann
  • salt

Pistou

  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  • Varm olivenolje i en tykkbunnet gryte og tilsett løken. Senk varmen og la den forsiktig mykne, i 5-7 minutter. Tilsett gulrøtter, selleri, squash og poteter. Surr i ytterligere fem minutter og dekk med vann. Salt vannet godt og la det småkoke i 15 minutter.
  • I mellomtiden lager du pistou ved å mortle eller finhakke sammen hvitløksfedd med basilikum, til en jevn masse. Spe ut denne med olivenolje og tilsett parmesan.
  • Tilsett bønnene og ertene til gryten. La det småkoke til disse føles klare, et par minutter pleier å holde. Smak til med salt.
  • Server suppen med en stor klype pistou. Denne smelter inn i suppen og gjør den fortreffelig knallgrønn.