Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Sprelsk salat

Få matretter fungerer bedre når du mangler inspirasjon

-
+

Sprelsk salat

  • 2 store håndfuller tilberedte grønnsaker (bakte, dampede, kokte, stekte biter av for eksempel rødbete, gulrot, potet, grønne bønner, blomkål eller lignende)
  • 30 g ristede mandler eller valnøtter (grovhakket)
  • 0.25 stk gul eller rød løk eller en hel sjalottløk
  • rødvinseddik
  • en klype salt
  • 0.5 ts Dijon-sennep
  • olivenolje
  • en liten håndfull persille og/eller mynte, grovhakket
  • en håndfull spicy grønne blader (sennepskål, rucola eller blast fra nepe eller reddik)
  • en skvis sitron

Slik gjør du

  • La grønnsakene bli romtemperert ved å ta dem ut av kjøleskapet en halvtime før du lager salaten.
  • Rist nøttene i stekepanne eller ovn.
  • Kutt løken i tynne halvmåner og bløtlegg den i eddik og salt i en stor skål, cirka ti minutter. Bland i sennepen og la stå et par minutter.
  • Tilsett grønnsaker, nøtter og en god klunk olivenolje, etterfulgt av urter, grønne blader og sitronsaft. Bland godt.