2store håndfuller tilberedte grønnsaker (bakte, dampede, kokte, stekte biter av for eksempel rødbete, gulrot, potet, grønne bønner, blomkål eller lignende)
30gristede mandler eller valnøtter (grovhakket)
0.25stkgul eller rød løk eller en hel sjalottløk
rødvinseddik
en klype salt
0.5tsDijon-sennep
olivenolje
en liten håndfull persille og/eller mynte, grovhakket
en håndfull spicy grønne blader (sennepskål, rucola eller blast fra nepe eller reddik)
en skvis sitron
Slik gjør du
La grønnsakene bli romtemperert ved å ta dem ut av kjøleskapet en halvtime før du lager salaten.
Rist nøttene i stekepanne eller ovn.
Kutt løken i tynne halvmåner og bløtlegg den i eddik og salt i en stor skål, cirka ti minutter. Bland i sennepen og la stå et par minutter.
Tilsett grønnsaker, nøtter og en god klunk olivenolje, etterfulgt av urter, grønne blader og sitronsaft. Bland godt.