Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Sprelsk salat

Få matretter fungerer bedre når du mangler inspirasjon

-
+

Sprelsk salat

  • 2 store håndfuller tilberedte grønnsaker (bakte, dampede, kokte, stekte biter av for eksempel rødbete, gulrot, potet, grønne bønner, blomkål eller lignende)
  • 30 g ristede mandler eller valnøtter (grovhakket)
  • 0.25 stk gul eller rød løk eller en hel sjalottløk
  • rødvinseddik
  • en klype salt
  • 0.5 ts Dijon-sennep
  • olivenolje
  • en liten håndfull persille og/eller mynte, grovhakket
  • en håndfull spicy grønne blader (sennepskål, rucola eller blast fra nepe eller reddik)
  • en skvis sitron

Slik gjør du

  • La grønnsakene bli romtemperert ved å ta dem ut av kjøleskapet en halvtime før du lager salaten.
  • Rist nøttene i stekepanne eller ovn.
  • Kutt løken i tynne halvmåner og bløtlegg den i eddik og salt i en stor skål, cirka ti minutter. Bland i sennepen og la stå et par minutter.
  • Tilsett grønnsaker, nøtter og en god klunk olivenolje, etterfulgt av urter, grønne blader og sitronsaft. Bland godt.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner