Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Steamed syrup sponge

På denne restauranten er garnityr strengt forbudt

-
+

Steamed syrup sponge

  • 175 g smør, mykt
  • 125 g sukker
  • 100 ml lys sirup
  • 3 stk egg
  • 175 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss helmelk

Slik gjør du

  • Visp sammen smør og sukker til det er luftig og lyst. Tilsett eggene én etter én, visp godt sammen mellom hvert av dem.
  • Sikt mel og bakepulver over røren, tilsett melken og bland forsiktig sammen. La den hvile i en time.
  • Forvarm ovnen på 170 grader.
  • Ta frem en dyp, rund og ikke minst ildfast skål eller kakeform (keramikk eller emaljerte skåler funker veldig bra) som rommer cirka 1,2 liter, eller to mindre skåler, noe som eventuelt forkorter steketiden noe.
  • Hell halvparten av sirupen i denne slik at den når cirka tre centimeter opp i formen. Øs forsiktig over kakerøren, slik at sirupen holder seg i bunnen av formen.
  • Sikre puddingen ved å klippe ut en sirkel i bakepapir – like stor som formen – og legg den ovenpå røren. Ta et stort nok stykke aluminiumsfolie og lag en 2,5 centimeter stor folde på midten, for så å presse denne over formen og forsegle puddingen.
  • Sett skålen over i en dyp langpanne eller annen større form. Hell kokende vann så det rekker opp til ⅓ del av skålen. Bak i én til halvannen time. Puddingen er ferdig når den er luftig og en kakenål ren når man stikker den.
  • Løft den ut av badet. Ta bort folie og bakepapir – forsiktig, det er varmt. Skjær rundt kanten og snu over på en tallerken. Pass på den dryppende sirupen som helt sikkert kommer til å renne ut i kantene av tallerkenen. Topp eventuelt med mer sirup. Sitter puddingen fast i formen, er det fint å vite at den er like fin å servere med stor skje fra skålen.
  • Server med hjemmelaget vaniljesaus (se oppskrift).