Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kok en klassiker

Tagine med kylling, saltet sitron og oliven

En klassiker fra Midtøsten

-
+

Tagine med kylling, saltet sitron og oliven

  • 3 ss olivenolje
  • 2 stk gule løker (finhakket)
  • 2 stk hvitløksfedd (lett knuste med baksiden av en kniv)
  • 0.5 ts safran
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 1 stk kylling, delt i 6–8 biter
  • saften av ½ sitron
  • 2 ss koriander (grovhakket)
  • 2 ss persille (grovhakket)
  • 1.5 stk saltede sitroner (etter smak og størrelse, med innmaten fjernet og skallet strimlet fint)
  • en håndfull grønne oliven
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Varm opp olivenolje i en bred kasserolle eller tykkbunnet gryte som kan romme kyllingbitene uten at de overlapper for mye. Tilsett løken, senk varmen og surr til den er helt myk, i cirka ti minutter. Ha i hvitløk, safran og ingefær.
  • Legg kyllingbitene ned i gryten, krydre med salt og pepper og hell over tre dl vann. Kok opp og skru ned varmen, så alt putrer forsiktig under lokk. Vend stykkene en eller to ganger. Løft ut brystene etter 15 minutter og legg til side. Resten av stykkene kan forbli i pannen i rundt 20 minutter til.
  • Ha kyllingbrystene over i gryten igjen. Rør sitronsaft inn i sausen sammen med koriander, persille, saltet sitron og oliven. La alt småkoke i fem til ti minutter, til sausen har tyknet noe. Er sausen for tynn, kan man løfte ut kyllingen og redusere den.