Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokken & havet

Skinnstekt torsk

Ørjan Johannessens oppskrift på skinnstekt torsk.

-
+

Torsk

  • 800.00 g filet av torsk med skinn
  • salt og pepper
  • solsikkeolje eller annen nøytral olje til steking
  • smør
  • 1.00 stk hvitløksfedd

Rødbete- og kaperssaus

  • 6.00 stk småløk
  • 2.00 ss hvitvinseddik
  • 100.00 g smør
  • 4.00 ss olivenolje
  • 2.00 ss kapers
  • 2.00 ss pinjekjerner ristet i tørr stekepanne
  • hakket bladpersille
  • små terninger av kokt eller syltet rødbete

<p> </p>

SLIK GJØR DU

Se også video nederst i saken

Skrap skinnet på fisken ekstra godt. Skjær noen skråsnitt i skinnet, da holder fisken formen under stekingen.

 

Del i porsjonsstykker.

 

Krydre fisken med salt og pepper og stek den med skinnsiden ned på middels varme i cirka seks minutter.

 

Skjær løk i skiver og stek i smør og olje i en dyp kasserolle. La løken få en gylden farge før du til­setter pinjekjerner, rødbeter, kapers og bladpersille. Gi et kort oppkok før du trekker kasserollen av varmen. Smak til med hvitvinseddik.

 

Snu torsken i pannen og tilsett en klatt med smør og et hvitløksfedd. Bruk en stor skje til å helle det varme smøret over fisken. Gjenta i tre minutter.

 

Anrett den stekte torsken med rødbete- og kaperssaus.

 

88

Nikolaihof Gruner Veltliner Federspiel 2010

Produsent: Nikolaihof Wachau , Niederösterreich , Østerrike

Pris: 229,90 Varenummer: 4993401 Utenfor sortiment, Importør: Winetailor as

Lett duft av mineraler og friske urter med innslag av fersken og pepper. Bløt kjølig og ren eplefrukt på smak med en slank, fersk utgang BDK

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk