Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokken & havet

Rekesalat med løyrom og pepperrot

-
+

  • 500.00 g sellerirot
  • 2.00 ss smør
  • 400.00 g nykokte og rensede reker
  • 1.00 ts revet pepperrot
  • 4.00 ss løyrom
  • 2.00 ss créme fraîche
  • 1.00 stk sitron
  • salt, pepper, dill

Slik gjør du

Skrell selleriroten. Lag terninger på circa 1 x 1 centimeter av cirka 150 gram sellerirot. Kok sellerirotterningene i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøl. Resten av selleriroten deles i jevnt store ­biter.

De store bitene kokes møre i usaltet vann, siles og kjøres i blender når de fortsatt er varme­ med smør og salt. Da får du en glatt og myk sellerirotpuré. Bland reker, pepperrot, løyrom, selleri­terninger i en bolle. Tilsett crème fraîche og syv spiseskjeer sellerirotpuré. 

Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronsaft hvis du liker en litt ­syrligere smak.  Avslutt med dill på toppen.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk