Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

Den som skal ned i vekt, må være mett

Slik lager du bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

-
+

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

  • 130 g skrei eller torsk
  • 100 g søtpotet
  • 50 g blomkål
  • 2 kvaster brokkolini
  • 1 ts solsikkeolje
  • 1 ts honning (akasie)
  • 1 stk lime (saften)
  • 2 ss fish sauce
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • chili (fersk eller tørket)
  • 2 ss soyasaus
  • koriander
Slik gjør du:
  • Skrell søtpotet og kutt i terninger. Kok i vann til den er myk. Sil av vannet.
  • Kutt blomkål og brokkoli i mindre biter, stek de i solsikkeolje en teflon stekepanne til de er gyllen, ha i søtpotet.
  • Ha torsken på et stekebrett med bakepapir, saltes og bakes i ovn ved 175 grader i cirka seks til ti minutter.
  • Ha akasiehonning i en liten kjele, ha i limesaft og fish sauce, rør godt om, varmes til den er lun. Ha i finkuttet sjalottløk, chili, hvitløk og urter.
  • Ved servering: ha i soyasaus og eventuelt koriander.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk