Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

Den som skal ned i vekt, må være mett

Slik lager du bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

-
+

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

  • 130 g skrei eller torsk
  • 100 g søtpotet
  • 50 g blomkål
  • 2 kvaster brokkolini
  • 1 ts solsikkeolje
  • 1 ts honning (akasie)
  • 1 stk lime (saften)
  • 2 ss fish sauce
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • chili (fersk eller tørket)
  • 2 ss soyasaus
  • koriander
Slik gjør du:
  • Skrell søtpotet og kutt i terninger. Kok i vann til den er myk. Sil av vannet.
  • Kutt blomkål og brokkoli i mindre biter, stek de i solsikkeolje en teflon stekepanne til de er gyllen, ha i søtpotet.
  • Ha torsken på et stekebrett med bakepapir, saltes og bakes i ovn ved 175 grader i cirka seks til ti minutter.
  • Ha akasiehonning i en liten kjele, ha i limesaft og fish sauce, rør godt om, varmes til den er lun. Ha i finkuttet sjalottløk, chili, hvitløk og urter.
  • Ved servering: ha i soyasaus og eventuelt koriander.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner