Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

Den som skal ned i vekt, må være mett
Slik lager du bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

Slik lager du bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

-
+

Bakt torsk med grønnsaker og asiatisk vinaigrette

  • 130 g skrei eller torsk
  • 100 g søtpotet
  • 50 g blomkål
  • 2 kvaster brokkolini
  • 1 ts solsikkeolje
  • 1 ts honning (akasie)
  • 1 stk lime (saften)
  • 2 ss fish sauce
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • chili (fersk eller tørket)
  • 2 ss soyasaus
  • koriander
Slik gjør du:
  • Skrell søtpotet og kutt i terninger. Kok i vann til den er myk. Sil av vannet.
  • Kutt blomkål og brokkoli i mindre biter, stek de i solsikkeolje en teflon stekepanne til de er gyllen, ha i søtpotet.
  • Ha torsken på et stekebrett med bakepapir, saltes og bakes i ovn ved 175 grader i cirka seks til ti minutter.
  • Ha akasiehonning i en liten kjele, ha i limesaft og fish sauce, rør godt om, varmes til den er lun. Ha i finkuttet sjalottløk, chili, hvitløk og urter.
  • Ved servering: ha i soyasaus og eventuelt koriander.