Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Blomkålsuppe med reinsdyr og eple

– Jeg kan ikke ha is hjemme. Det går ikke, da tømmer jeg boksen
Oppskrift på blomkålsuppe med reinsdyr og eple

Oppskrift på blomkålsuppe med reinsdyr og eple

-
+

Blomkålsuppe med reinsdyr og eple

  • 1 stk blomkålhode
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk eple
  • 4 dl melk
  • 4 dl vann
  • 1 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk speket reinsdyrpølse (eller annen spekepølse)
  • 1 potte sitrontimian

Slik gjør du

  • Skyll blomkålen og skjær den opp i små biter (spar de grønne ytterbladene til steking). Skrell og hakk to av sjalottløkene og hvitløken grovt.
  • Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett blomkålen, samt vann og melk. Kok til blomkålen er helt myk, cirka 20 minutter, tilsett eventuelt litt mer vann underveis hvis det trengs.
  • Ta ut blomkålen og mos den i en blender, spe med kokevannet til ønsket konsistens, smak til med olivenolje, smør og salt.
  • Skjær eple og spekepølse i grove terninger, og skrell og hakk opp den siste sjalottløken. Stek alt raskt i en panne på høy varme sammen med bladene fra blomkålen og fersk timian, smak til med salt og pepper, og server oppå suppen.