Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Borsj

Slank med stil

Oppskrift på borsj

-
+

Borsj

  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk selleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g sauerkraut (se egen oppskrift)
  • 1 glass rødvin
  • 1 kg rødbeter
  • vann
  • salt og pepper
  • rømme og dill til servering

Slik gjør du:

  • Riv alle grønnsakene på det groveste på rivjernet og knus hvitløken. Smelt smøret i en vid kjele og sauter hvitløk og løk i dette først, deretter gulrøtter og selleri. Når dette er mørt, ha i tomatpuré og sauterer litt til.
  • Ha i vin, la koke opp og ha i rødbeter, sauerkraut og litt vann (suppen skal være tykk). La dette småkoke i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med en klatt med rømme og rikelig med dill – og gjerne ristet rugbrød.
Slank med stil

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk