Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Borsj

Slank med stil
Oppskrift på borsj

Oppskrift på borsj

-
+

Borsj

  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk selleri
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g sauerkraut, evt. surkål
  • 1 glass rødvin
  • 1 kg rødbeter
  • vann
  • salt og pepper
  • rømme og dill til servering

Slik gjør du:

  • Riv alle grønnsakene på det groveste på rivjernet og knus hvitløken. Smelt smøret i en vid kjele og sauter hvitløk og løk i dette først, deretter gulrøtter og selleri. Når dette er mørt, ha i tomatpuré og sauterer litt til.
  • Ha i vin, la koke opp og ha i rødbeter, sauerkraut og litt vann (suppen skal være tykk). La dette småkoke i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med en klatt med rømme og rikelig med dill – og gjerne ristet rugbrød.
Slank med stil

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner