Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Brødskive deluxe

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser
Slik lager  du brødskive deluxe

Slik lager du brødskive deluxe

-
+

Brødskive deluxe

  • 2 skiver surdeigsbrød
  • 1 ss solsikkekjerneolje
  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 neve hjemmelaget betekimchi (eller råkostsalat)
  • salt og pepper
  • smør eller majones

Betekimchi

  • 1 kg beter
  • 3 kg hodekål
  • 1 kg savoykål
  • 120 g ingefær
  • 200 g chili
  • 15 ml fiskesaus
  • 10 ml østersaus
  • 80 g hvitløk
  • 200 g sjalottløk

Slik gjør du:

  • Grill brødskivene på den ene siden i en panne med olje.
  • Stek eggene som speilegg i samme panne. Krydre dem etter smak, eller hold dem naturelle med litt salt og pepper hvis du har god smak på kimchien.
  • Del avocadoen på langs, fjern stenen og kutt i tynne skiver.

Betekimchi:

  • Finkutt beter, hode- og savoykål og bland med 1 prosent salt.
  • Skrell og grovkutt resten av ingrediensene. Bland alt i en stor lufttett boks og la den stå uten sollys i minst tre uker. Ønsker du å tilføre mer syre og spice, kan den med fordel stå lenger. Sett så i kjøleskap i lufttette bokser eller glass.