Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Brødskive deluxe

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser

Slik lager du brødskive deluxe

-
+

Brødskive deluxe

  • 2 skiver surdeigsbrød
  • 1 ss solsikkekjerneolje
  • 1 stk avokado
  • 2 stk egg
  • 1 neve hjemmelaget betekimchi (eller råkostsalat)
  • salt og pepper
  • smør eller majones

Betekimchi

  • 1 kg beter
  • 3 kg hodekål
  • 1 kg savoykål
  • 120 g ingefær
  • 200 g chili
  • 15 ml fiskesaus
  • 10 ml østersaus
  • 80 g hvitløk
  • 200 g sjalottløk

Slik gjør du:

  • Grill brødskivene på den ene siden i en panne med olje.
  • Stek eggene som speilegg i samme panne. Krydre dem etter smak, eller hold dem naturelle med litt salt og pepper hvis du har god smak på kimchien.
  • Del avocadoen på langs, fjern stenen og kutt i tynne skiver.

Betekimchi:

  • Finkutt beter, hode- og savoykål og bland med 1 prosent salt.
  • Skrell og grovkutt resten av ingrediensene. Bland alt i en stor lufttett boks og la den stå uten sollys i minst tre uker. Ønsker du å tilføre mer syre og spice, kan den med fordel stå lenger. Sett så i kjøleskap i lufttette bokser eller glass.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk