Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Brokkolidumplings med nouc cham-salat

– Har du lyst på fett, så spis fett
Slik lager du brokkolidumplings med nouc cham-salat

Slik lager du brokkolidumplings med nouc cham-salat

-
+

Deig

  • 500 g hvetemel
  • 60 g bladpersille
  • 2 dl vann
  • 1 eggehvite
  • 1 ss salt

Brokkolifyll

  • 2 stk brokkoli
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk grønn chilli
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 tommel ingefær
  • 20 g parmesan
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts salt

Nouc cham-salat

  • 2 stk brokkolistilker
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk lime
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sesamolje

Deig:

  • Kjør alt unntatt melet i en blender på full hastighet i ett minutt. Bland væsken med melet i en kjøkkenmaskin. Elt så deigen for hånd. La den hvile kjølig under plastfolie i minst én time.
  • Kjevle ut til to–tre millimeters tykkelse i en pastamaskin. Stikk ut sirkler med åtte millimeters diameter.

Brokkolifyll:

  • Kutt av kun den øverste busken på toppen av brokkolibukettene slik at du får mange fine granuler som minner om couscous. Riv parmesanen og finkutt de andre grønnsakene.
  • Varm solsikkeoljen i en kjele. Ha i løk, ingefær, chili og hvitløk. Sauter forsiktig i ett minutt før du tilsetter brokkolicouscousen. Den er ferdig etter kort tid, når den har fått en fin og dyp grønnfarge.
  • Ha over i en beholder, avkjøl, tilsett parmesan og smak til med salt.

Nouc cham-salat:

  • Finstrimle brokkolistilken så tynt du kan, bruk mandolin om du har.
  • Bland med finkuttet chili, skvis limesaften over, tilsett fiskesaus og sesamolje. Masser godt sammen og la hvile litt før servering.

Slik gjør du:

  • Legg en spiseskje av brokkolifyllet i midten av dumpling-deigarkene. Pensle kantene med litt vann og klem dem sammen som en halvmåne med en fin vifte på toppen.
  • Damp i en bambussteamer i tre minutter på full kok, eller kok som pasta i lettsaltet vann i cirka ett minutt.
  • Serveres med xo-saus og nouc cham-salat.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner