Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Brokkolidumplings med nouc cham-salat

– Har du lyst på fett, så spis fett

Slik lager du brokkolidumplings med nouc cham-salat

-
+

Deig

  • 500 g hvetemel
  • 60 g bladpersille
  • 2 dl vann
  • 1 eggehvite
  • 1 ss salt

Brokkolifyll

  • 2 stk brokkoli
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk grønn chilli
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 tommel ingefær
  • 20 g parmesan
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts salt

Nouc cham-salat

  • 2 stk brokkolistilker
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk lime
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sesamolje

Deig:

  • Kjør alt unntatt melet i en blender på full hastighet i ett minutt. Bland væsken med melet i en kjøkkenmaskin. Elt så deigen for hånd. La den hvile kjølig under plastfolie i minst én time.
  • Kjevle ut til to–tre millimeters tykkelse i en pastamaskin. Stikk ut sirkler med åtte millimeters diameter.

Brokkolifyll:

  • Kutt av kun den øverste busken på toppen av brokkolibukettene slik at du får mange fine granuler som minner om couscous. Riv parmesanen og finkutt de andre grønnsakene.
  • Varm solsikkeoljen i en kjele. Ha i løk, ingefær, chili og hvitløk. Sauter forsiktig i ett minutt før du tilsetter brokkolicouscousen. Den er ferdig etter kort tid, når den har fått en fin og dyp grønnfarge.
  • Ha over i en beholder, avkjøl, tilsett parmesan og smak til med salt.

Nouc cham-salat:

  • Finstrimle brokkolistilken så tynt du kan, bruk mandolin om du har.
  • Bland med finkuttet chili, skvis limesaften over, tilsett fiskesaus og sesamolje. Masser godt sammen og la hvile litt før servering.

Slik gjør du:

  • Legg en spiseskje av brokkolifyllet i midten av dumpling-deigarkene. Pensle kantene med litt vann og klem dem sammen som en halvmåne med en fin vifte på toppen.
  • Damp i en bambussteamer i tre minutter på full kok, eller kok som pasta i lettsaltet vann i cirka ett minutt.
  • Serveres med xo-saus og nouc cham-salat.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk