Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Couscous med kyllinglår og grønnsaker

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat

Slik lager du couscous med kyllinglår og grønnsaker

-
+

Couscous med kyllinglår og grønnsaker

  • 800 g kyllinglår med ben uten skinn (for slankingens skyld)
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 0.5 squash
  • 0.5 aubergine
  • 300 g sellerirot
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk kanelstang
  • 8 stk kardemommebelger
  • 10 stk svarte pepperkorn
  • 2 ts salt
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 stk sitronskiver
  • 8 dl vann
  • 20 stk cherrytomater

Couscous

  • 4 dl vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 dl couscous (hurtigkokt)
  • Slik gjør du:

  • Del kyllinglår i to. Store lår kan gjerne deles i tre.
  • Legg kyllingen i en kjele sammen med skiver av store biter grønnsaker og skivet hvitløk.
  • Ha på alle krydderne, salt og ha på vann, sitronsaft og sitronskiver
  • Kok opp og kok i ti minutter. Tilsett så delte cherrytomater og aubergine og squash i grove biter og kok i tre minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Couscous:

  • Kok opp vann med hakket hvitløk, hakket chili, olivenolje og salt. Tilsett couscous og kok opp under lokk.
  • Ta kjelen av platen og la trekke under lokk i fem minutter til couscousen har absorbert alt vannet og er myk.
  • Rør litt i couscousen, slik at den blir luftig, og server den sammen med kokt kylling, grønnsakene og kraften.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk