Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat
Slik lager du eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

Slik lager du eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

-
+

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 dl eplemost
  • 2 dl vann
  • 300 g søtpoteter
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss limesaft
  • 2 stk epler (syrlige)
  • 0.5 potte koriander
  • Slik gjør du:

  • Vask og rens blåskjellene og ha dem i en kjele med hakket løk, hakket hvitløk, eplemost og vann. Kok opp og kok i to minutter så skjellene åpner seg.
  • Ta ut skjellene og rens dem. Spar på blåskjellkjøttet.
  • Skrell søtpotet og del i terninger. Ha dem i kraften og kok i 15 minutter til søtpoteten er mør.
  • Tilsett kokosmelk og revet ingefær, kok opp, og kjør suppen med stavmikser til en jevn suppe.
  • Smak til med fishsauce og limesaft.
  • Ved servering tilsettes små terninger av syrlig eple, blåskjellkjøtt og hakket koriander.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner