Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat

Slik lager du eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

-
+

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 dl eplemost
  • 2 dl vann
  • 300 g søtpoteter
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss limesaft
  • 2 stk epler (syrlige)
  • 0.5 potte koriander
  • Slik gjør du:

  • Vask og rens blåskjellene og ha dem i en kjele med hakket løk, hakket hvitløk, eplemost og vann. Kok opp og kok i to minutter så skjellene åpner seg.
  • Ta ut skjellene og rens dem. Spar på blåskjellkjøttet.
  • Skrell søtpotet og del i terninger. Ha dem i kraften og kok i 15 minutter til søtpoteten er mør.
  • Tilsett kokosmelk og revet ingefær, kok opp, og kjør suppen med stavmikser til en jevn suppe.
  • Smak til med fishsauce og limesaft.
  • Ved servering tilsettes små terninger av syrlig eple, blåskjellkjøtt og hakket koriander.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk