Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat
Slik lager du eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

Slik lager du eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

-
+

Eple og søtpotetsuppe med blåskjell, ingefær og kokos

  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 dl eplemost
  • 2 dl vann
  • 300 g søtpoteter
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss limesaft
  • 2 stk epler (syrlige)
  • 0.5 potte koriander
  • Slik gjør du:

  • Vask og rens blåskjellene og ha dem i en kjele med hakket løk, hakket hvitløk, eplemost og vann. Kok opp og kok i to minutter så skjellene åpner seg.
  • Ta ut skjellene og rens dem. Spar på blåskjellkjøttet.
  • Skrell søtpotet og del i terninger. Ha dem i kraften og kok i 15 minutter til søtpoteten er mør.
  • Tilsett kokosmelk og revet ingefær, kok opp, og kjør suppen med stavmikser til en jevn suppe.
  • Smak til med fishsauce og limesaft.
  • Ved servering tilsettes små terninger av syrlig eple, blåskjellkjøtt og hakket koriander.