Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

Den som skal ned i vekt, må være mett

Slik lager du grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

-
+

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

  • hjertesalat eller romanosalat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks kikerter
  • 1 dl vann
  • 1 ss lettrømme
  • kajennepepper
  • sitron
  • revet parmesan

Slik gjør du:

  • Skrell hvitløk og kutt den i mindre biter. Hell laken av kikertene og skyll de godt i rennende vann.
  • Ha kikerter, vann, rømme og hvitløk i en blender og kjør det sammen til en glatt krem. Juster med vann om den er tykk i konsistens. Smak til med salt, pepper, kajenne og sitronjuice.
  • Del salaten på langs, grilles i en grillpanne/stekepanne eller på grillen i kort tid på høy temperatur. Legg sausen på toppen og riv godt med parmesan over.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk