Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

Den som skal ned i vekt, må være mett
Slik lager du grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

Slik lager du grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

-
+

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

  • hjertesalat eller romanosalat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks kikerter
  • 1 dl vann
  • 1 ss lettrømme
  • kajennepepper
  • sitron
  • revet parmesan

Slik gjør du:

  • Skrell hvitløk og kutt den i mindre biter. Hell laken av kikertene og skyll de godt i rennende vann.
  • Ha kikerter, vann, rømme og hvitløk i en blender og kjør det sammen til en glatt krem. Juster med vann om den er tykk i konsistens. Smak til med salt, pepper, kajenne og sitronjuice.
  • Del salaten på langs, grilles i en grillpanne/stekepanne eller på grillen i kort tid på høy temperatur. Legg sausen på toppen og riv godt med parmesan over.