Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

Den som skal ned i vekt, må være mett

Slik lager du grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

-
+

Grillet hjertesalat med parmesan og kikert-hvitløksaus

  • hjertesalat eller romanosalat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks kikerter
  • 1 dl vann
  • 1 ss lettrømme
  • kajennepepper
  • sitron
  • revet parmesan

Slik gjør du:

  • Skrell hvitløk og kutt den i mindre biter. Hell laken av kikertene og skyll de godt i rennende vann.
  • Ha kikerter, vann, rømme og hvitløk i en blender og kjør det sammen til en glatt krem. Juster med vann om den er tykk i konsistens. Smak til med salt, pepper, kajenne og sitronjuice.
  • Del salaten på langs, grilles i en grillpanne/stekepanne eller på grillen i kort tid på høy temperatur. Legg sausen på toppen og riv godt med parmesan over.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner