Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt
Slik lager du gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

Slik lager du gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

-
+

Gulrot- og chilisuppe med appelsinfilet

  • 1 kg gulrøtter
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 dl kremfløte (kan erstattes med lett matfløte)
  • salt
  • cayennepepper
  • vann
  • 2 stk appelsiner (kuttet i fileter)
  • crème fraîche (alternativt mager kesam)
  • Ristede gresskarkjerner
  • Surdeigsbrød (kan sløyfes)
  • Slik gjør du:

  • Skrell og kutt gulrøttene i grove biter og ha i en kasserolle, tilsett chili og dekk med vann. Kok opp og la koke på middels varme til gulrøttene er møre, cirka 15 til 20 minutter.
  • Klargjør appelsinfiletene mens gulrøttene koker: kutt av topp og bunn på appelsinen, skjær så av resten av skallet og den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånden og del i fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur appelsinen i hånden.
  • Når gulrøttene er møre, ha dem i en blender sammen med vann og chili og kjør sammen til det blir helt glatt. Hell så i en ny kasserolle og tilsett fløte. Smak til med salt og cayennepepper.
  • Ved servering toppes suppebollene med appelsinfileter, crème fraîche og gjerne litt ristede gresskarkjerner. Litt godt brød smaker fortreffelig ved siden av.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner