Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Helbakt blomkål med raita

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser

Slik lager du helbakt blomkål med raita

-
+

Helbakt blomkål med raita

  • 1 stk blomkål
  • 100 g hasselnøtter

Asiatisk rub

  • 1 dl brun miso
  • 1 dl rød karri-paste
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 dl tomatpurè
  • 1 ss soya

Nordisk rub

  • 1 dl tomatpurè
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 bunt løpstikke
  • 0.5 bunt ramsløk eller dill (eller et fedd hvitløk)
  • 50 g fast kumelkost
  • salt og pepper

Raita

  • 3 dl yoghurt
  • 2 stk solmodne tomater
  • 0.5 augurk
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 bunt dill
  • 0.5 stk lime (saften)
  • Slik gjør du:

  • Rist hasselnøttene i ovn på 160 grader i 8–10 minutter. Hakk grovt med brødkniv.
  • Gni blomkålen inn med enten asiatisk eller nordisk rub. Bak i ovn på 160 grader i 15–20 minutter eller til kjernen er al dente. Skru ovnen opp til 180 grader de siste minuttene for litt ekstra ristet smak.
  • Server med raita – og eventuelt med stekt fisk, lam, kje eller kylling.

Asiatisk rub

  • Bland med hendene. Gni på blomkålen.

Nordisk rub

  • Bland alt til en grov paste som du gnir på blomkålen.

Raita

  • Bland sammen og server til retten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk