Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Kimchi

– Har du lyst på fett, så spis fett
Slik lager du kimchi

Slik lager du kimchi

-
+

Kimchi

  • 3 stk kinakål
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk rettich
  • 4 ss salt

Marinade

  • 100–200 g ingefær (renset)
  • 1 stk hvitløk
  • 2 stk chili (røde)
  • 5 ss koreansk chilipulver
  • 3 dl fiskesaus

Slik gjør du:

  • Grovhakk kinakålen, finstrimle gulroten, finsnitt vårløken på tvers, skjær rettichen i staver på en halv centimeter.
  • Pass på at du har rene hender. Dryss over saltet og kna det litt inn, slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. La det ligge en times tid slik at saltet har løst seg opp.
  • Når grønnsaksblandingen har stabilisert seg, hell av overflødig væske. Nå er grønnsakene klare til å blandes med marinaden.

Slik gjør du :

  • Bruk en stavmikser eller blender og kjør ingrediensene til en kornet, men jevn puré.
  • Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på rene sylteglass. Bruk hendene til å dytte massen litt ned i glasset. Da vil det danne seg et lite lag med væske på toppen av grønnsakene i glasset etter hvert som grønnsakene begynner å væske seg.
  • Sett på lokket, la kålen stå på benken i to til tre dager, slik at fermenteringsprosessen setter i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset – og at det lukter lett syrlig.
  • Nå som prosessen er i gang, setter du blandingen i kjøleskapet. Da er den klar til servering, men blir også bedre om den får stå noen uker.