Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Kimchi

– Har du lyst på fett, så spis fett

Slik lager du kimchi

-
+

Kimchi

  • 3 stk kinakål
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk rettich
  • 4 ss salt

Marinade

  • 100–200 g ingefær (renset)
  • 1 stk hvitløk
  • 2 stk chili (røde)
  • 5 ss koreansk chilipulver
  • 3 dl fiskesaus

Slik gjør du:

  • Grovhakk kinakålen, finstrimle gulroten, finsnitt vårløken på tvers, skjær rettichen i staver på en halv centimeter.
  • Pass på at du har rene hender. Dryss over saltet og kna det litt inn, slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. La det ligge en times tid slik at saltet har løst seg opp.
  • Når grønnsaksblandingen har stabilisert seg, hell av overflødig væske. Nå er grønnsakene klare til å blandes med marinaden.

Slik gjør du :

  • Bruk en stavmikser eller blender og kjør ingrediensene til en kornet, men jevn puré.
  • Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på rene sylteglass. Bruk hendene til å dytte massen litt ned i glasset. Da vil det danne seg et lite lag med væske på toppen av grønnsakene i glasset etter hvert som grønnsakene begynner å væske seg.
  • Sett på lokket, la kålen stå på benken i to til tre dager, slik at fermenteringsprosessen setter i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset – og at det lukter lett syrlig.
  • Nå som prosessen er i gang, setter du blandingen i kjøleskapet. Da er den klar til servering, men blir også bedre om den får stå noen uker.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk