Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Pannestekt torsk med grønn quinoasalat

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt
Oppskrift på pannestekt torsk med grønn quinoasalat

Oppskrift på pannestekt torsk med grønn quinoasalat

-
+

Pannestekt torsk med grønn quinoasalat

  • 350 g torskefilet (skinn- og benfri)
  • grovt havsalt
  • 1.5 dl quinoa
  • 3 dl vann
  • 1 stk avokado (delt i kuber)
  • 1 pk rucola
  • 2 stk vårløk (finsnittet)
  • 0.25 stk agurk (skrellet og utkjernet, i skiver)
  • 1 stk grønn chili (finsnittet)
  • 1 neve koriander (grovhakket)
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 stk lime (saften)
  • salt
  • olje til steking
  • Slik gjør du:

  • Del torsken i to og dryss over et jevnt lag med havsalt. La fisken ligge med saltet på i 20 minutter. Skyll så fisken i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
  • Ha quinoa i en sil og skyll godt under rennende vann. Ha så quinoa og vann i en kasserolle og kok opp under lokk. Når det koker – skru ned temperaturen og la småkoke i ti minutter. Trekk så kasserollen til side og la hvile i ti minutter. Bruk en gaffel og «fluff til» quinoaen.
  • Ha litt nøytral olje i en varm stekepanne. Legg fiskestykkene i pannen og stek på middels høy varme i cirka fem minutter. Snu fisken når den begynner å bli sprø og gyllen og stek et par minutter på andre siden.
  • Bland salaten mens fisken steker. Bruk en romslig bolle og bland sammen quinoa, avokadobiter, rucola, vårløk, agurkskiver, chili og koriander. Bland sammen limesaft og olivenolje og hell over salaten. Smak til med litt salt, legg opp på tallerkenen og topp med den sprø torskefileten.