Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Ramen

– Jeg kan ikke ha is hjemme. Det går ikke, da tømmer jeg boksen
Oppskrift på ramen

Oppskrift på ramen

-
+

Ramen

  • 1 pakke sobanudler
  • 100 g shitakesopp
  • 100 g kongeøsterssopp
  • 1 pakke brokkolini
  • 50 g ingefær
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 potte frisk koriander
  • 6 stk vårløk
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 l kraft (gjerne fra svineknoken)

Soyaegg

  • 4 stk egg
  • 6 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sherry eddik
  • 2 dl lys soya (for eksempel sashimi soya)

Slik gjør du

  • Finstrimle ingefæren, og blancher sukkerertene i kokende vann i fem sekunder, del opp brokkolini og sopp og rist dette sammen på høy varme.
  • Kok nudlene som anvist, varm opp kraften fra svineknoken, og slå den over det andre. Garnér med frisk, hakket basilikum og koriander samt et soyaegg delt i to i hver skål.

Soyaegg

  • Varm vannet og løs opp sukkeret, tilsett resten.
  • Ha litt eddik og salt i kokevannet til eggene. Kok eggene i syv minutter og kjøl direkte ned i isvann. Skrell eggene og legg i en boks eller pose sammen med soyamarinaden, og la det ligge i minst seks timer eller over natten.