Oppskrift på ramen
Ramen
- 1 pakke sobanudler
- 100 g shitakesopp
- 100 g kongeøsterssopp
- 1 pakke brokkolini
- 50 g ingefær
- 1 potte frisk basilikum
- 1 potte frisk koriander
- 6 stk vårløk
- 1 pakke sukkererter
- 1 l kraft (gjerne fra svineknoken)
Soyaegg
- 4 stk egg
- 6 ss vann
- 1 ss sukker
- 2 ss sherry eddik
- 2 dl lys soya (for eksempel sashimi soya)
Slik gjør du
- Finstrimle ingefæren, og blancher sukkerertene i kokende vann i fem sekunder, del opp brokkolini og sopp og rist dette sammen på høy varme.
- Kok nudlene som anvist, varm opp kraften fra svineknoken, og slå den over det andre. Garnér med frisk, hakket basilikum og koriander samt et soyaegg delt i to i hver skål.
Soyaegg
- Varm vannet og løs opp sukkeret, tilsett resten.
- Ha litt eddik og salt i kokevannet til eggene. Kok eggene i syv minutter og kjøl direkte ned i isvann. Skrell eggene og legg i en boks eller pose sammen med soyamarinaden, og la det ligge i minst seks timer eller over natten.