Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes lette

Shakshuka

– Iblant må jeg bare ha et lass med mammas vafler
Slik lager du shakshuka

Slik lager du shakshuka

-
+

Shakshuka

  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 6 stk ferske tomater
  • 200 g hakkede tomater (på boks)
  • 1 stk rød chili (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • en klype kajennepepper
  • salt og pepper
  • 4 stk egg
  • finhakket persille eller koriander

Slik gjør du:

  • Start med å kutte alle grønnsakene i grove terninger.
  • Fres løk og hvitløk på middels varme til det begynner å mykne. Tilsett resten av grønnsakene, og la det putre på lav temperatur i cirka en halvtime. Smak til med krydderne.
  • Lag en utdypning i grønnsaksbasen og klekk et egg i hver utdypning. Sett lokk på kjelen eller stekepannen. La det stå på til eggehviten er fast, men eggeplommen flytende.
  • Topp gjerne med persille eller koriander – eller en annen fersk urt du har stående.